Uitnodiging kinderarmoedebestrijding

Deel deze pagina

We nodigen jou graag uit op een nieuwe samenkomst van het lokaal platform kinderarmoedebestrijding. Markeer 30 november 2017 van 12.30 tot 16.30 uur alvast in je agenda. We verwachten je in de Gildezaal in Kuringen.

Schrijf je in voor 30 november 2017.

AGENDA

  • 12.30: start met lunch en netwerkmoment
  • 13.30: Lezing ‘Armoede en de participatie- samenleving’ door Wim Van Lancker
  • 14.30: In gesprek met Wim van Lancker en met elkaar. Cijfers en context van Hasselt.
  • 15.00: Pauze
  • 15.15: Aan de slag, in interactieve werkgroepen. ‘We effenen het pad naar een nieuw actieplan kinderarmoede-bestrijding 2018’
  • 16.15: We koppelen terug en maken plannen voor 2018
  • 16.30: afsluiten en nabespreking met een hapje en een drankje.

Lezing ‘Armoede en de participatiesamenleving’

Wim Van Lancker geeft een inspirerende lezing over hoe armoede en de participatiesamenleving in verbinding staan. Hij is lector en postdoctoraal onderzoeker aan de Universiteit Antwerpen waar hij verbonden is aan het Centrum voor Sociaal Beleid Herman Deleeck. Hij doet onder meer onderzoek naar gezinsbeleid, naar de effectiviteit van het sociaal beleid en naar armoede en sociale ongelijkheid.
We gaan met Wim Van Lancker in gesprek en maken een vertaling van zijn onderzoek naar de Hasseltse context. Samen bespreken we onze projecten en de huidige cijfers van armoede.

Interactieve werkgroepen: ‘We effenen het pad naar een nieuw actieplan 2018'

We gaan aan de slag met de informatie uit de lezing en de nabespreking. We nemen onze doelstellingen en projecten uit onze kinderarmoedebestrijdingsplan onder de loep. Hoe blijven we samenwerking tussen de organisaties stimuleren? Hoe zetten we samen verder in op participatie van de kwetsbare doelgroepen? Hoe sensibiliseren we burgers, organisaties en het beleid rond armoedebestrijding? Welke projecten waren een succes en welke moeten we nieuw leven inblazen? Of starten we met nieuwe projecten? Allemaal vragen die we op tafel leggen.