Vraag je UiTPAS aan!

Nieuw

De UiTPAS is een spaar- en voordelenkaart voor vrije tijd (sport, cultuur…).
> Je kan punten sparen bij deelname aan een UiTPAS-activiteit.
> Die punten kan je ruilen voor voordelen zoals kortingen, cadeaus of gratis tickets.
> Bij aankoop krijg je ook een leuk pakket welkomstvoordelen cadeau.

Voor wie

 • Iedereen kan een UiTPAS kopen: jong, oud, Hasselaar of niet-Hasselaar.
 • De pas is persoonlijk en staat op naam. Je kan je pas dus ook niet doorgeven aan je kinderen. Elk gezinslid heeft dus een eigen pasje nodig.
 • Inwoners van Hasselt die het financieel moeilijk hebben, kunnen een UiTPAS met kansentarief aanvragen.

Prijs

 • Gratis voor Hasselaren
 • 5 euro voor niet-Hasselaren

De UiTPAS is levenslang geldig. Behalve een UiTPAS met kansentarief, dat moet je jaarlijks - kosteloos - te verlengen.

Uitpas met kansentarief

Inwoners van Hasselt met een laag inkomen kunnen een UiTPAS met kansentarief aanvragen. Hierbij krijg je meteen 80% korting op het basistarief bij UiTPASactiviteiten. Daarnaast kan je ook nog punten sparen en omruilen.

Lees meer over de 'UiTPAS met kansentarief'

Welkomstvoordelen

Bij aankoop van de pas krijg je de volgende voordelen cadeau:

 • Hasselaren krijgen permanent gratis toegang tot
  • Modemuseum Hasselt
  • Belevingscentrum en tuin Abdijsite Herkenrode
  • Jenevermuseum Hasselt
  • Japanse Tuin
  • Niet Hasselaren mogen kiezen voor 1 x gratis toegang tot Modemuseum Hasselt of Jenevermuseum Hasselt of Belevingscentrum en tuin Abdijsite Herkenrode of Japanse Tuin.
 • 3 punten
 • Een gratis zwembeurt in Zwembad Kapermolen
 • Een gadget van Huis van het Kind

Waar afhalen

Ga langs bij een van de verdeelpunten.

Neem je identiteitskaart mee. Wil je ook een UiTPAS voor je partner en/of kinderen, breng ook hun identiteitskaart mee. Voor kinderen -12 jaar: kidsID of klevertje van de mutualiteit.


Punten sparen én omruilen

Bekijk hier de omruilvoordelen in Hasselt

Punten omruilen kan in héél Vlaanderen
Op welke voordelen je recht hebt in andere UiTPAS regio’s vind je terug op www.uitpas.be of op www.uitinvlaanderen.be/promotions#/voordelen  kan je het ook terugvinden. Je kan dus ook punten sparen om in bijvoorbeeld Leuven of Oostende in te ruilen.

 

Op onze website www.uitinhasselt.be kan je alle UiTPAS-activiteiten terugvinden tussen de andere activiteiten. Je kan ze herkennen aan het UITPAS-label.

Hier staan ze allemaal gebundeld

Met je kaart
Ga naar een spaarzuil
 

Met je telefoon

 • Stap 1: installeer de UiTpas app op je gsm. Hoe? Surf naar UITPAS.be en klik rechtsbovenaan op het menu icoontje (3 streepjes). Kies dan voor ‘als app installeren’. Of download de app via de App of Google Play store.
 • Stap 2: Scan de QR-code op de spaarzuil met je UiTPAS app

Een spaarzuil is een apparaat om snel een punt te kunnen sparen. Je kan hier ook je puntentotaal bekijken. Op deze locaties staat een spaarzuil:

 • Bibliotheek vestiging Dusart & vestiging Kuringen
 • Lokale Dienstencentra; Campus Banneux & Campus Stadspark
 • Cultuurcentrum Hasselt
 • Villa Verbeelding
 • Jenevermuseum Hasselt
 • Het Stadsmus
 • Modemuseum Hasselt
 • Japanse Tuin
 • Zwembad Kapermolen
 • Abdijsite Herkenrode
 • Huis van het Kind Hasselt

Dat zou leuk zijn, maar kan niet. Aan de meeste zuilen kan je maar 1 x per week 1 punt sparen. Enkel als je aan verschillende UiTPAS activiteiten deelneemt binnen 1 zelfde week, kan je aan dezelfde zuil 2 x sparen. Als je twijfelt of je nu wel of niet gespaard hebt, hou je pas dan nog eens tegen de zuil.

Registreer eerst je UiTPAS op uitpas.be, vervolgens zie hoeveel punten je al gespaard hebt.
Ook aan een spaarzuil kan je zien hoeveel punten je hebt.
 

Neen. Tenzij je de mobiele app op je smartphone hebt geïnstalleerd en zo je UiTPAS wel kan aantonen.

 

Uitpaspartner worden

UiTPAS kan je punten sparen en omruilen tegen allerlei voordelen. Wil je aansluiten? Dan kunnen ze ook bij jou punten sparen. Dat motiveert mensen om deel te nemen aan het brede vrijetijdsaanbod binnen onze stad.

UiTPAS heeft extra aandacht voor mensen in armoede
Op dit moment kan niet iedereen deelnemen aan het ruime aanbod in Hasselt. Mensen in armoede hebben vaak niet de financiële middelen om inschrijvings- of lidgeld te betalen. Daarom is er een  UiTPAS met kansentarief waarmee mensen in armoede op een discrete manier korting krijgen op het UiTPAS-aanbod. Deze kosten zijn solidair, ze betalen zelf een deel, als organisatie betaal je een deel en de stad Hasselt draagt ook haar steentje bij.

UiTPAS als marketingstool
Buiten je deelnemers belonen met punten en de solidaire kostendeling, is er ook nog een marketingluik verbonden aan UiTPAS. Met de communicatiekanalen achter UiTPAS kan je je activiteit extra in de kijker zetten en zo een groter of nieuw publiek bereiken. Je krijgt ook inzicht over jouw publiek. UiTPAS verzamelt, uiteraard anoniem, data over jullie deelnemers. Zijn het  vooral, mannen of vrouwen en hoe oud zijn ze? Op die manier leer je je publiek beter kennen. Je kan ook een omruilvoordeel aanbieden, op die manier kan je ook nieuw publiek aantrekken of net je trouw publiek belonen.

Tools
Als organisatie krijg je een gratis kaartlezer en software aangeboden. Zo kan je op een makkelijke manier punten laten sparen en omruilen of het kansentarief toekennen.

Interesse?
Neem contact op met de UiTPAS coördinator via uitpas@hasselt.be

Activeer je UiTPAS

Dat is niet verplicht, maar wel handig. Op die manier kan je je puntensaldo checken en kijken op welke omruilvoordelen je recht hebt. Als je niet geregistreerd bent, kan je ook op een spaarzuil zien hoeveel punten je al verzameld hebt.

Ja. Wie wil kan zijn smartphone als UiTPAS gebruiken. Download de app en koppel je UiTPAS-nummer aan de app. Spaar punten door de QR-code op de spaarzuil te scannen. Wanneer je een punt spaart met de app, kan je ook zien welke voordelen er op die locatie worden aangeboden en die ook met je app omruilen. Ook als je recht hebt op kansentarief, kan je je app als kaart gebruiken.

Er kan een nieuwe pas worden aangemaakt bij één van onze afhaalpunten voor 2€ (1€ voor kansentarief). We kunnen je oude kaart aan je nieuwe kaart linken, zodat je je gespaarde punten en voordelen kan behouden. Vergeet zeker je identiteitskaart niet mee te nemen.

 

Bedankt dat u gebruik maakt van UiTPAS Hasselt.
Op het gebruik van uw UiTPAS zijn zowel algemene als specifieke en lokale voorwaarden van toepassing.
De gebruiksvoorwaarden voor de UiTPAS zijn samengesteld uit:

 • algemene gebruiksvoorwaarden die voor het gehele UiTPAS systeem gelden, ongeacht de plaats of omstandigheden van het gebruik en de toepassing
 • lokale gebruiksvoorwaarden die van toepassing zijn op het gebruik van uw UiTPAS bij een of meerdere UiTPASpartners (lokaal bestuur, sectorale partner…)

Door het gebruik van uw UiTPAS stemt u in met het geheel van zowel de algemene als specifieke lokale gebruiksvoorwaarden. Bovendien is op elk gebruik van uw UiTPAS het privacybeleid UiTPAS van toepassing.
Bij tegenstrijdigheid tussen bepalingen van de algemene gebruiksvoorwaarden enerzijds en deze van specifieke en/of lokale gebruiksvoorwaarden anderzijds, hebben de algemene gebruiksvoorwaarden voorrang op zowel specifieke als lokale gebruiksvoorwaarden.

Andere vragen?

Mail naar UiTPAS@hasselt.be of bel naar 011 23 96 96. We helpen je graag verder.

> Schrijf je in op UITPAS-nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en ontvang het laatste nieuws rechtstreeks in je mailbox