Zin in Zomer, een hele zomer lang

Ook deze zomer kan je weer genieten van het festival rond literatuur en illustratie Zin in Zomer in Hasselt, Genk en Sint-Truiden met als thema Natuur. In Hasselt ligt net als vorig jaar de nadruk op illustraties met maar liefst 6 tentoonstellingen en een afsluitende festivaldag op 29 augustus waarop illustratoren etalages beschilderen, tekenen op verzoek en workshops geven.

 

In de Hasseltse binnenstad vormen 26 beestig mooie illustraties van het Hasseltse duo Coco & June (Karen Leten en Barbara Soenen) een wonderlijke tentoonstelling in open lucht waaraan een zoektocht met allerlei dierenweetjes en -verrassingen werd gekoppeld.

In Villa Verbeelding loopt tot begin volgend jaar de expo ‘Diep in het bos. Het bos in prentenboeken’. Deze neemt je mee naar het werk van vijf hedendaagse tekentalenten: Carll Cneut, Maria Dek, Jan De Kinder, Anne Brouillard en Tom Schamp. Een tweede expo toont er de Vlaamse selectie van de illustraties voor de Biënnale voor Bratislava.

Verder stelt Het Stadsmus de vintage prentenboekillustraties van Stef Van Stiphout tentoon, kapen Toon Delanote en Charlotte Peys de etalage van La Bottega en ontdek je nog meer dieren van Coco & June in Studio Stad.

Meer info: zininzomer.be

zininzomer