Van thuis UiT: Bezoek virtueel een museum of expo

We blijven zoveel mogelijk in ons kot maar dat wil niet zeggen dat we geen leuke dingen kunnen doen van thuis uit. Zo geven we op de facebookpagina van UiTinHasselt regelmatig leuke tips van wat je van thuis uit kunt doen. Wist je dat je sommige Hasseltse expo's en de Hasseltse musea een digitaal bezoekje kunt brengen?

 

Ook de Serre gaat virtueel

De expo Different Frames van Jonas Camps en Laurens Thys stond nog maar enkele dagen "In De Kijker" in De Serre, toen een of ander virus de wereld op z'n kop zette... 
 

Jonas Camps en Laurens Thys zijn documentaire fotografen. Naast hun passie voor fotografie maken ze beiden deel uit van de skateboard cultuur. Vanuit hun gemeenschappelijke interesses groeide vrij organisch het idee om een film rond architectuur en skateboarden te maken. Dit resulteerde in ‘Frames’, waarmee ze de eerste prijs voor non-fictie op het euregionaal filmfestival in Genk wonnen. De expo 'Different Frames' zet zowel dit gemeenschappelijk project als hun daarop volgend persoonlijk werk in de kijker.

Dankzij 3D-tekenaar Yannick Douw kan je nu vanuit je luie zetel de expo bewonderen.

Check het virtuele museum

different frames

Het Modemuseum loodst je 7 mei live door SMUK

Heb je de expo SMUK in het Modemuseum al gezien? Dat kan momenteel niet met de coronamaatregelen, maar het museum heeft een alternatief klaar. Donderdag 7 mei leidt gids Laura je via Facebook Live rond. Enige wat je hoeft te doen, is 7 mei om 20 uur surfen naar de facebookpagina van het Modemuseum.

Ménage à deux in Het Stadsmus

Net op de dag dat de Nationale Veiligheidsraad besliste om alle Belgische musea te sluiten, stond de opening van de nieuwe expo ‘Ménage à deux’ in Het Stadsmus geprogrammeerd. Niemand heeft dus tot op de dag van vandaag van de expo kunnen genieten. Daarom leidt fotograaf Kristof Vrancken je nu via zijn lens rond in de expo.

Het opzet van de tentoonstelling? Curator Lut Maris bracht eeuwenoude, vaak nog niet eerder getoonde, collectiestukken uit de depot van Het Stadsmus samen met hedendaagse kunstwerken. De fysieke opstelling wordt bovendien verlengd tot 31 augustus. Zo krijgen geïnteresseerden de kans om na de coronamaatregelen toch een bezoek te brengen.

menage a deux

Stadstriënnale Screent IT

SCREEN IT is back!! Tot begin januari liep de stadstriënnale Screen IT. Had je niet de kans om de expo te bezoeken of wil je er graag vanuit je zetel nog eens van genieten? Dat kan!

Via onderstaande links kan je zowel de expo in Hasselt als Genk volledig digitaal bezoeken.

SCREEN IT Corda Campus - Hasselt
https://bit.ly/2QIaZiL

SCREEN IT C-mine - Genk
https://bit.ly/2WEAo0L

Screen It

Virtuele tour Jenevermuseum

Bezoek het Jenevermuseum via een virtuele tour op Googleview.

Virtuele tour

Julien Meert - Krieg

De expositie van Julien Meert die net voor de Coronacrisis werd geopend in KRIEG, de autonome projectruimte van PXL-MAD in Hasselt, kan je virtueel bezoeken in de rubriek Kunst in Quarantaine van Hart.
 
Julien Meert introduceert beweging in zijn beelden, zowel via digitale als analoge animatie. In verschillende video's houdt de kunstenaar a.k.a. de hoofdpersoon, zich bezig met monotone fysieke activiteiten.
 
Screensavers

Expo A4 - Stedelijke Academie

Ook de Academie van Hasselt gaat virtueel met de expo A4. Het atelier Goei (grafisch ontwerp en illustratie) toont recent werk waarbij de alledaagse A4 als basisformaat werd gebruikt in verschillende opdrachten.De nieuwe groep leerlingen is aan de slag gegaan met meerdere grafische en illustratieve technieken.

Elke week wordt een ander project in de kijker gezet. Volg het allemaal op:
expo A4 online

stedelijke academie A4

Expo SMUK in het Modemuseum Hasselt

Geniet virtueel van de lopende expo ‘SMUK, decoratie in de mode: een show-off’. Je ontdekt er de decoratie in de mode van 1750 tot vandaag. Het opmaken van deze virtuele rondleiding was geen evidente opdracht want voor de bewaring van de tentoongestelde stukken is de belichting in het museum bewust gedimd.

Bekijk de expo

smuk virtueel