Van thuis UiT: Bekijk voorstellingen online of live vanuit je zetel

We blijven zoveel mogelijk in ons kot maar dat wil niet zeggen dat we geen leuke dingen kunnen doen van thuis uit. Zo kan je bijvoorbeeld heel wat optredens en voorstellingen online bekijken. Hier posten we regelmatig een tip, meestal gelinkt aan de actualiteit of met een Hasseltse insteek.


Op onze facebookpagina van UiTinHasselt geven we ook regelmatig leuke tips van wat je van thuis uit kunt doen.

Het nieuwstedelijk speelt hoe dan ook

Wat er in de komende weken ook komen mag, Het nieuwstedelijk speelt hoe dan ook. Ze hebben voor de rest van het jaar, alvast tot en met december, een flexibele en alternatieve programmatie klaar, coronaproof. Starten doen ze online met 9 gloednieuwe theaterteksten. 9 gratis minivoorstellingen, 9 donderdagen op rij om 9 uur 's avonds.

Met nieuwe teksten Stijn Devillé, Sara Vertongen, Christophe Aussems, Matthias Van de brul, Lucas Derycke, Ellis Meeusen, Kris Cuppens, Fien Leysen en Adriaan Van Aken.

Eerste voorstelling op donderdag 14 mei via facebook live: Buffering van Stijn Devillé, gespeeld door Simone Milsdochter. Daarna een hele week te herbekijken op www.nieuwstedelijk.be en de 'social media'-kanalen van Het nieuwstedelijk.

Bekijk de voorstellingen op donderdag via:

https://www.facebook.com/hetnieuwstedelijk

 

 

hoedanook

Orgelconcert Johan Hermans online vanaf 2 mei

Elke eerste zaterdag van de maand genieten heel wat liefhebbers van het orgelconcert in de Sint-Quintinuskathedraal. Nu buitenlandse organisten nog niet de reis naar Hasselt kunnen maken, speelt stadsorganist Johan Hermans een vervangingsprogramma vanuit de kathedraal. De deuren van de kathedraal blijven uiteraard gesloten, maar je kan dit concert vanaf 2 mei (15u) bekijken op de facebookpagina van Hasselt Orgelstad.

Johan Hermans brengt werk van o.a. J.S. Bach (Toccata & Fuga), Johann Pachelbel, John Stanley en Denis Bédard.

orgelconcert

Virtuele Dag van de Dans

Wie keek niet uit naar een nieuwe editie van Dag van de Dans op 25 april? Onder meer Tournée Locale en het cultuurcentrum hadden verschillende dansactiviteiten gepland.

Dag van de Dans pakt gelukkig uit met een virtuele dag. Wat valt er allemaal te beleven?  Een virtuele dansketting, online workshops, huiskameroptredens, dansvideo's en nog veel meer.

Bekijk het volledige programma op:


dagvandedans
 

Dag van de Dans

Online activiteit Vormingplus - Voor u gelezen

Vormingswerker Sam Stefani van Vormingplus stelt vrijdag 24 april het in 2012 verschenen boek ‘De Vrolijke Atheïst’ van Jean Paul Van Bendegem voor via een webinar (een online presentatie en vraaggesprek). Hoe je kan inschrijven vind je hier terug.

Jean Paul Van Bendegem stelt: “elke atheïst is een vrolijke atheïst, al was het maar omdat zijn blik op de wereld uitnodigt tot zelfspot en zelfironie. Kijk naar de mens, kijk naar de samenleving. Wat een geniale knoeiboel! We hebben onszelf homo sapiens gedoopt, maar helpen de aarde en vaak elkaar om zeep. Toch leidt deze visie niet tot pessimisme. Precies uit het besef dat de mens een prutser is, haalt de atheïst een diep engagement om de wereld een beetje beter te maken.” Tijdens deze online vorming stelt Sam het boek voor en kan je vragen stellen.

(Virtuele) Opening expo Smartlab

Een opening van een expo in deze coronatijden. Kan dit zomaar? Jazeker. Smartlab opent op zaterdag 18 april (virtueel) de deuren voor 'IWERT BERNAKIEWICZ - LOAP / 11 pla(ne)tes' live te zien in de Spoorwegstraat in Runkst of via livestreaming op www.smartlab.be

 
Smartlab opening

Millionaire in de AB

Zaterdag 11 april had een hoogdag moeten worden voor rockend Limburg. Tim Vanhamel kwam met Millionaire zijn nieuwe plaat APPLZ ≠ APPLZ voorstellen in de Muziekodroom. Kunnen we jullie een beetje opvrolijken met hun laatste passage in de AB in 2018?

Millionaire Live at AB

Lezen over jenever!

Heb je een grote leesdorst naar jenever? Dan hebben we goed nieuws voor jou! Het Jenevermuseum stelt vier publicaties rond hun product gratis ter beschikking. Zo kan je heel wat te weten komen over de alcoholsmokkel en sluikstokerij in België en Nederland. Je ontdekt hoe de jenevernijverheid aan de basis ligt van vele hedendaagse inzichten in de biochemie en biotechnologie. En je kan duiken in de bedrijfsgeschiedenis van een van de grootste stokerijen van Hasseltse jenever: Smeets.
Veel leesplezier!
 

Jenever publicaties

Amber Broos - Café Quarantaine

Ze is nog geen 18 jaar, maar toch staat ze meer dan haar mannetje als dj. Normaal kwam ze vrijdag 10 april haar kunsten tonen in Café Café, maar haar optreden wordt uitgesteld naar een latere datum. Hier alvast een voorsmaakje met haar set die ze speelde voor Café Quarantaine op StuBru.

 

Eerste optreden Niels Hendrix live te volgen op 4 april

Normaal had de nieuwe Hasseltse band Niels Hendrix en De Belevenissen een try-out in Hasselt en een optreden in een uitverkochte Ancienne Belgique als support van Noordkaap op het programma staan. Het coronavirus besliste er anders over, maar niet getreurd: het eerste solo-optreden OOIT van Niels Hendrix (zonder De Belevenissen) komt er zaterdag (4 april) toch aan. Hij speelt live voor u vanuit zijn studio. Live te volgen op facebook!

 

 

Groupe Diane van Het nieuwstedelijk

 Sinds kort kan je de voorstelling Groupe Diane van Het nieuwstedelijk bekijken op podiumaanhuis.be.

Groupe Diane is het verhaal van idealen en desillusies, van verzet, directe actie en geweld, van een wereld die in cirkeltjes draait, van de roep naar verandering en een ontluisterende conclusie.

Na de eerste samenwerkingen in Angst en Hoop, werkten Christophe Aussems en Stijn Devillé volop samen in deze voorstelling met Michaël Pas

Bekijk de voorstelling

diane
Groupe Diane

Beiaardconcert via Facebook Live

De Hasseltse stadsbeiaardiers Jan Verheyen en Kenneth Theunissen brengen elke zaterdag- en zondagnamiddag vanuit de toren van de Sint-Quintinuskathedraal verzoeknummers tijdens ‘Carillon Corona’. De unieke concerten zijn voor bewoners van de binnenstad vanuit hun ‘kot’ te beluisteren, andere Hasselaren kunnen meegenieten via sociale media.

Volg ze hier live

Eerste afspraak via facebook live op zaterdag 4 april om 14u:
 

Bovendien kan je ook verzoeknummers aanvragen.

Hoe je dat doet, vind je hier terug

Xander De Rycke

Normaal stond Xander De Rycke op 3 april met zijn nieuwe voorstelling  Bekend & Bescheiden in het Cultuurcentrum (uitgesteld naar 5 juni). Om de pijn wat te verzachten, kan je hier kijken naar zijn vorige zaalshow Quarter-Life Crisis uit 2017 en zijn laatste Houdt het voor bekeken, zijn jaarlijkse eindejaarsconference over TV en film in Vlaanderen.

Quarter-Life Crisis
Houdt het voor bekeken 2018 - 2019

Borokov Borokov

Normaal kwam het zootje ongeregeld Borokov Borokov vrijdag 3 april op vraag van Muziekodroom De Serre Hasselt op stelten zetten.

Maar niet getreurd. Zet de week met een knaller in en bekijk hier hun Boiler Room sessie van augustus vorig jaar op Ampere Open Air online. #gaanmetdiebanaan

 

Gesprek met de Regen - Het nieuwstedelijk

Starten doen we met de theatervoorstelling Gesprek met de regen van ons stadstheater Het nieuwstedelijk, in februari nog te zien in De Nieuwe Zaal.
 

Een man en een vrouw verliezen hun dochter. Daags nadien krijgt de vrouw een aanbieding om in Singapore aan de slag te gaan als onderzoekster in de nanotechnologie. Ze besluiten voor het leven te kiezen. Ze laten alles achter en verhuizen naar Azië. Tijdens wandelingen door de moessonregens meent de man zijn dochter op te merken. Met haar te kunnen spreken. Hij ziet haar woorden in de regendruppels. Het geeft hem kracht. Hij neemt zijn vrouw mee uit het labo de moesson in.Na bejubelde politieke stukken zoals Hitler is Dood, de trilogie Hebzucht, Angst, Hoop en recent Groupe Diane gaat Stijn Devillé voor de eerste keer een erg persoonlijk verhaal te lijf. Gebaseerd op de emoties en gedachten na een bijna-dood ervaring met zijn kind.