Van thuis UiT: Bekijk voorstellingen online of live vanuit je zetel

We blijven zoveel mogelijk in ons kot maar dat wil niet zeggen dat we geen leuke dingen kunnen doen van thuis uit. Zo kan je bijvoorbeeld heel wat optredens en voorstellingen online bekijken. We posten hier regelmatig een voorstelling.


Op onze facebookpagina van UiTinHasselt geven we ook regelmatig leuke tips van wat je van thuis uit kunt doen.

Eerste optreden Niels Hendrix live te volgen op 4 april

Live stream

Normaal had de nieuwe Hasseltse band Niels Hendrix en De Belevenissen een try-out in Hasselt en een optreden in een uitverkochte Ancienne Belgique als support van Noordkaap op het programma staan. Het coronavirus besliste er anders over, maar niet getreurd: het eerste solo-optreden OOIT van Niels Hendrix (zonder De Belevenissen) komt er zaterdag (4 april) toch aan. Hij speelt live voor u vanuit zijn studio. Live te volgen op facebook!

 

Beiaardconcert via Facebook Live

De Hasseltse stadsbeiaardiers Jan Verheyen en Kenneth Theunissen brengen elke zaterdag- en zondagnamiddag vanuit de toren van de Sint-Quintinuskathedraal verzoeknummers tijdens ‘Carillon Corona’. De unieke concerten zijn voor bewoners van de binnenstad vanuit hun ‘kot’ te beluisteren, andere Hasselaren kunnen meegenieten via sociale media.

Eerste afspraak via facebook live op zaterdag 4 april om 14u:
 

Bovendien kan je ook verzoeknummers aanvragen.

Hoe je dat doet, vind je hier terug

Xander De Rycke

Normaal stond Xander De Rycke op 3 april met zijn nieuwe voorstelling  Bekend & Bescheiden in het Cultuurcentrum (uitgesteld naar 5 juni). Om de pijn wat te verzachten, kan je hier kijken naar zijn vorige zaalshow Quarter-Life Crisis uit 2017 en zijn laatste Houdt het voor bekeken, zijn jaarlijkse eindejaarsconference over TV en film in Vlaanderen.

Quarter-Life Crisis
Houdt het voor bekeken 2018 - 2019

Borokov Borokov

Normaal kwam het zootje ongeregeld Borokov Borokov vrijdag 3 april op vraag van Muziekodroom De Serre Hasselt op stelten zetten.

Maar niet getreurd. Zet de week met een knaller in en bekijk hier hun Boiler Room sessie van augustus vorig jaar op Ampere Open Air online. #gaanmetdiebanaan

 

Gesprek met de Regen - Het nieuwstedelijk

Starten doen we met de theatervoorstelling Gesprek met de regen van ons stadstheater Het nieuwstedelijk, in februari nog te zien in De Nieuwe Zaal.
 

Een man en een vrouw verliezen hun dochter. Daags nadien krijgt de vrouw een aanbieding om in Singapore aan de slag te gaan als onderzoekster in de nanotechnologie. Ze besluiten voor het leven te kiezen. Ze laten alles achter en verhuizen naar Azië. Tijdens wandelingen door de moessonregens meent de man zijn dochter op te merken. Met haar te kunnen spreken. Hij ziet haar woorden in de regendruppels. Het geeft hem kracht. Hij neemt zijn vrouw mee uit het labo de moesson in.Na bejubelde politieke stukken zoals Hitler is Dood, de trilogie Hebzucht, Angst, Hoop en recent Groupe Diane gaat Stijn Devillé voor de eerste keer een erg persoonlijk verhaal te lijf. Gebaseerd op de emoties en gedachten na een bijna-dood ervaring met zijn kind.