Open Monumentendag

Geleerd op de Guffenslaan

Elke school heeft wel zijn legendarische plekken, leerkrachten en verhalen. Op Open Monumentendag geven drie Hasseltse schoolcampussen hun geheimen prijs. Gewapend met je smartphone als audiogids (her)ontdek je het Koninklijk Atheneum, de Provinciale school voor vroedvrouwen en het Virga Jessecollege.

De tweede zondag van september staat bij erfgoedliefhebbers met stip aangeduid in de agenda. Op Open Monumentendag werp je gewoonlijk onder begeleiding van deskundige gidsen een unieke blik achter de schermen van beroemde panden. Dit jaar ziet de monumentenhoogdag er anders uit: bezoekers wandelen nu in hun eigen bubbel door enkele panden, begeleid door een audiogids met stemmen van o.a. Andrea Croonenberghs en Ludo Hoogmartens.

Nog niet genoeg monumenten?
Ook het Jenevermuseum en Het Stadsmus zijn gratis toegankelijk op zondag 13 september. In het poortgebouw van de abdijsite Herkenrode staat onderwijs centraal: je kan er terecht voor een expo en een fototentoonstelling met klas- en personeelsfoto’s van de scholen in Kuringen.Tot slot draait ook het rad van de molen op Herkenrode de hele dag. Vrijwilligers tonen hoe je meel maalt en vertellen je alles wat je moet weten om een echte molenaar te worden.

Open Monumentendag

Een overzicht van de activiteiten:

Geen evenementen gevonden