Kerst in de stad

December, een maand waarin de nodige kerst- en winterevenementen niet kunnen ontbreken. Genieten van een gezellig kerstconcert, de sfeer opsnuiven op één van de kerstmarkten of Winterland, shoppen … Het hoort er gewoon bij!

 

Tot en met 6 januari 2019 word je op Winterland ondergedompeld in een sfeervol winterdecor. Een grote ijspiste, een kerstmarkt, het Grand Café en verschillende attracties waaronder het reuzenrad zorgen voor een onvergetelijke wintersfeer. De Kerstman neemt samen met zijn Elfjes zijn intrek in het Huis van de Kerstman waart hij alle kinderen voor een magisch bezoek ontvangt. De intrede op 7 december zal niet onopgemerkt voorbij gaan. Vanaf 16u30 trekt hij met heel zijn gevolg vanaf het Leopoldplein door de binnenstad richting Winterland.

Kerstshoppen en - markten
Om je voldoende tijd te geven om je eindekaarsinkopen te doen zijn de winkels in de binnenstad open op zondag 16, 23 en 30 december. De 16de is er ook de Midwintermarkt op het Kolonel Dusartplein of geniet van een lekker glaasje glühwein op één van de vele kerstmarkten tijdens de kerstperiode.
 

De warmste week
Liefhebbers van de Nederlandse taal kunnen op vrijdag 7 december deelnemen aan Het Groot Dictee Heruitgevonden, de alternatieve verderzetting van het Groot dictee der Nederlandse taal. De BHL -Dusart brengt dit als actie ten voordele van de Warmste Week. Voorlezer van dienst is Ilse Liebens (Radio 1). De opbrengst gaat integraal naar het goede doel. Op 21 en 22 december organiseert Vormingplus Limburg een vormingsmarathon: de 24u Vormingplus. Een dag en een nacht lang organiseren ze, in en rond hun gebouw in het centrum, allerlei activiteiten. Ook de opbrengst hiervan gaat naar het goede doel.

 

Een overzicht van alle kerstactitiviteiten :

 

Geen evenementen gevonden