Fashion revolution week

Van 18 tot en met 29 april is het Fashion Revolution Week in Hasselt. Op het programma: inspirerende workshops en activiteiten die je bewust maken of een oplossing bieden over hoe jij duurzamer kan omgaan met kledij. Interesse? Schrijf je dan snel in, want de plaatsen zijn beperkt.

Fashion Revolution is zelfs een wereldwijde beweging die streeft naar een meer eerlijke, veilige, milieuvriendelijke en transparante mode-industrie. Jaarlijks roept ze burgers op om in april hun boodschap mee te verspreiden. Fashion Revolution ontstond zo’n 9 jaar geleden. Toen stortte op 24 april 2013 de Rana Plana-fabriek in Bangladesh in. 1.138 kledingarbeiders, hoofdzakelijk jonge vrouwen, lieten die dag het leven en meer dan 2.500 arbeiders raakten gewond.

Wist je trouwens ook dat:

  • We gemiddeld slechts 20% van de kledingstukken gebruiken die in onze kleerkast hangen?
  • We jaarlijks zo’n 92 miljoen ton textielafvalaf afdanken  
  • Per jaar honderd miljard kledingstukken geproduceerd worden, waarvan twintig procent niet verkocht geraakt?
  • De kledingindustrie nog steeds tot de top 5 van meest vervuilende industrieën behoort.

ja, ik schrijf me in

Ik schrijf me in voor

Privacy

De stad Hasselt zal de gegevens die ze van jou ontvangt enkel en alleen gebruiken in het kader van deze aanvraag en geeft ze alleen door aan derden als dat nodig is voor de afhandeling van je vraag. We bewaren ze niet langer dan nodig voor dit doeleinde. Meer informatie over hoe de stad omgaat met je persoonsgegevens kan je terugvinden in de privacyverklaring