Uitbouw nieuwe sportsite Hoger Op Heide

Aanleiding

Met het 'Voetbalplan' willen we de infrastructuur van de 11 Hasseltse clubs systematisch en op een gelijkwaardige manier helpen moderniseren. In dit kader loopt momenteel een bouwaanvraagprocedure voor de realisatie van nieuwe lokalen nabij de Heksenbergstraat. Zowel voetbalclub Koninklijke Hoger Op Heide, frisbeeclub Diabolic Heaven en rugbyclub RC Hasselt zullen er gezamenlijk gebruik van maken.

Ontwerp

Hoger Op Heide
Hoger Op Heide

De nieuwbouw bestaat uit twee niveaus en wordt gebouwd naast de bestaande lokalen, op de hoek Heksenbergstraat-Consciencelaan. Op het gelijkvloers voorzien we ter hoogte van het hoofdterrein een nieuwe cafetaria met keuken en twee vergaderlokalen.“Deze leveren we casco op. De sportclubs zorgen zelf voor de afwerking en inrichting. Op de cafetaria sluiten drie sanitaire ruimtes aan, één voor dames, één voor heren en één voor minder mobiele personen. Die laatste ruimte kan ook gebruikt worden als verzorgingsruimte. Verder vind je op de benedenverdieping twee bergruimtes en twee grote kleedkamers voor 23 spelers die bovendien volledig toegankelijk zijn voor minder mobiele personen. Tussen beide kleedkamers in ligt een gemeenschappelijke doucheruimte en een toilet. Ook voor scheidsrechters is er een afzonderlijke kleinere kleedruimte met eigen douche en sanitair.

De verdieping wordt, uitgezonderd van een extra berghok en de technische ruimte, volledig ingenomen door zeven bijkomende kleedkamers. Eén daarvan is opnieuw voorzien voor scheidrechters, met gelijkaardige voorzieningen als het scheidsrechterslokaal op de benedenverdieping. Per twee kleedkamers is er één doucheruimte en sanitair voorzien. De 10 kleedkamers samen, bieden plaats aan 171 spelers.

Aansluitend worden de oude voorzieningen gesloopt. Op de vrijgekomen ruimte leggen we een parking aan voor 74 wagens. De groenbuffer rondom deze parking en de nieuwe lokalen blijft behouden. Momenteel beschikken de clubs over twee speelvelden en één oefenterrein. Die laatste wordt opgeofferd voor twee bijkomende speelvelden. Hiervoor zullen we de weg die langs kleindierclub Avivaria loopt, lichtjes opschuiven. De lengte van één van deze velden zal 110 meter bedragen, zodat rugbyclub RC Hasselt deze kan benutten.