Meedoen

Word straatambassadeur van 'Museum in onze straat'

Met de toolkit van MIOS (Museum In Onze Straat) maken buren van hun raam een museum. Foto’s, voorwerpen, teksten die iets over jezelf vertellen, plaats je tegen je raam. Buren kleven stickers op het raam van buurtgenoten bij de onderwerpen die hen aanspreken. De straat met de meeste deelnemers wint een straatfeest. Onze partner Avansa zoekt hiervoor nog straatambassadeurs! Dit zijn mensen die de buurtbewoners in de straat warm maken om een raammuseum te maken en hen van de nodige toolkits voorzien.

Ja, ik wil straatambassadeur worden en schrijf me in

Pakketjes afhalen kan vanaf 4 april op volgende afhaalpunten:

  • Kempische wijk: Oberonn, Kempische Steenweg 27 bus 1, van dinsdag tot zaterdag van 10 tot 22 uur.
  • Katarina: Stedelijke Academie voor Schone Kunsten, Kunstlaan 12, van dinsdag tot vrijdag van 10u tot 12u en van 14u tot 21u. Op zaterdag tot 16u.
  • Hollandsveld: Apotheek Broos-Van Gorp, Luikersteenweg 193, van maandag tot vrijdag van 9u tot 12u30 en van 13u30 tot 18u30. Op zaterdag van 9u tot 12u30.

Doe mee met 'Verbeeld je buurt' in Hollandsveld

Ook in Hollandsveld blijft heel wat openbare ruimte onbenut. Met het project ‘Verbeeld je buurt’ gaan we aan de slag om de pleintjes en perkjes van deze wijk vorm te geven. Wat is hiervoor nodig? Zijn er goede voorbeelden uit andere steden? En hoe gaan we best aan de slag? Rond deze vragen zal onze partner 'Roel de Ridder' ons inspireren. Van die ideeën maken we tijdelijke installaties. Tot slot bekijken we hoe we (zoveel mogelijk van) die tijdelijke installaties een permanent karakter kunnen geven.Interesse? schrijf je snel in. We komen samen in basisschool De Tuimelaar (Pater Valentinuslaan 36) op de volgende momenten:

  • Dinsdag 22 maart van 19.30 tot 22 uur: inspiratiemoment
  • Donderdag 24 maart van 19.30 tot 22 uur: samenbrengen van ideeën
  • Dinsdag 28 maart van 19.30 tot 22 uur: reservedatum voor uitwerking ideeën
  • Vrijdag 6 mei van 19.30 tot 22 uur: slotoverleg

Ja, ik doe mee en schrijf me in

Gezocht: liefdesverhalen om in een song te verwerken in de Katarinawijk

B-Classic is op zoek naar persoonlijke (liefdes)verhalen die de basis zullen vormen voor hun gloednieuwe muziekshow 'This is not a love song'. Initiator Laurens Mariën gaat samen met Jasper Segers, Laurence Roothooft en Maya Dhondt aan de slag met jullie unieke liefdesverhalen in de brede zin van het woord.

Vertel ons over jouw liefde voor: je huisdier, de wijk, een bijzondere plek in de wereld, object of een persoon. Dit kan gaan over platonische liefde, hoofse/onmogelijke liefde, denkbeeldige liefde,… Met de selectie verhalen die we verzamelen maken we vervolgens 10 nieuwe nummers die we zullen spelen tijdens het wijkfeest van Katarina op 7 mei. Wil jij jouw verhaal in een song verwerkt horen? Of jouw stem als sample verwerkt zien worden? Laurens & Laurence komen tot bij jou voor een gesprek waarbij je stem opgenomen wordt en misschien achteraf gebruikt wordt in de muziek.

Meedoen kan door een mailtje te sturen naar Kris Jannis van B-Classic, kris@b-classic.be

Gezocht: muzikaal talent voor wijkfeest Katarina

Op 7 mei plannen we een wijkfeest in Katarina en hiervoor zijn we op zoek naar muzikaal talent. Jong, oud, dik, dun, groot, klein muzikaal talent. Speel jij accordeon, zing jij in de badkamer, of ben je het beu om DJ te zijn in je kelder. Wij zoeken talent dat zijn kunnen wil tonen op ons podium.

Ja, ik doe mee

Gezocht: medewerkers & talenten voor wijkfeest Hollandsveld

Op 23 en 24 april plannen we een wijkfeest in Hollandsveld. Hiervoor zijn we op zoek naar:

  • Lokaal talent: kan jij iets dat jij graag wil delen met jouw wijk? Denk aan plantenhangers maken, cupcakes versieren of kinderen grimeren? Wij zoeken jou!
  • Muzikaal talent! Speel jij in een band? Ben jij DJ? En ben jij klaar om jou aan de wereld te tonen? Wij zoeken jou om te spelen op het wijkfeest!
  • Zin om de handen uit de mouwen te steken? Wij zoeken nog helpende handen die van 23/04 een prachtige dag willen maken!

Ja, ik doe mee