Wat heb je naast een evenementaanvraag nodig om een evenement coronaveilig te organiseren?

Tips veilig feesten

Alcoholwetgeving op feestjes: hoe ga je er mee om?

Wie een evenement organiseert, moet rekening houden met regelgeving ivm alcohol. Zo mag je aan -16 jarigen geen alcohol schenken en sterke dranken mogen enkel verkocht worden aan bezoekers van +18 jaar. Neem proactief maatregelen om grote problemen te voorkomen. Zorg dat je medewerkers goed op de hoogte zijn van de regelgeving én werk bijvoorbeeld met een bandjessysteem voor leeftijdscontrole. De bandjes kunnen gebruikt worden om de leeftijd van de fuifgangers zichtbaar te maken:

  • wie geen bandje of een bandje -16 jaar heeft kan geen alcohol kopen.
  • wie het 16-18 bandje kan enkel bier maar geen sterkedrank kopen.
  • wie het 18+-bandje heeft, kan alles kopen.


Gratis polsbandjes aanvragen
Je kan de polsbandjes gratis verkrijgen bij onze dienst Integrale veiligheid. Vraag je bandjes digitaal aan en dit minstens 2 weken voor startdatum van je evenement.
We bekijken je aanvraag en laten je zo snel mogelijk weten hoeveel bandjes je ontvangt. Snel zijn is de boodschap, want de voorraad is beperkt.


Wil je meer info over de alcoholwetgeving of hoe je op een veilige manier een feestje kan organiseren?
Bel of mail naar 011 23 94 66 of huisvanpreventie@hasselt.be

 

Eigen alcohol- of druggebruik

Heb je vragen rond je eigen alcohol of druggebruik of maak je je zorgen om iemand uit je omgeving? Neem dan contact op met het CAD, zij helpen je graag verder met al je hulpverleningsvragen rond middelengebruik.

Iedereen zet al wel eens graag een stapje in de wereld. Als je dat dan nog eens op een veilige en gezonde manier kan doen is dat toch een extra voordeel! Op de website van de druglijn kan je meer tips en advies terugvinden om dat veilig avondje uit te beleven. 

Contact