Aanvraag terras of animatie tijdens Autoloze Zondag (10/09/2017)

Deel deze pagina

Tijdens het event 'Autoloze zondag' op 10 september 2017 worden, van 11 uur ’s morgens tot 20 u ’s avonds, de Kleine Ring met het gebied daarbinnen en de Bampslaan afgesloten voor gemotoriseerd verkeer en geldt er een bovengronds parkeerverbod. Enkel de ondergrondse parkings blijven bereikbaar.

Naast educatie rond duurzame mobiliteit (bijvoorbeeld testparcours voor elektrische fietsen, verkeersquiz, diverse infostands, dodehoekoefeningen...), is er de mogelijkheid om in de binnenstad animatie te voorzien. Samen met jou willen we de Hasselaar laten ervaren hoeveel plaats er vrijkomt als auto’s even geen plaats innemen.

Hiervoor doen we ook een warme oproep aan de horeca- en handelszaken. Hoe zou jij de vrijgekomen ruimte liefst invullen? Droom je van extra terrasruimte? Of een petanque-baan? Plezier je je klanten liever met een podium met live-band tijdens hun terrasje of het shoppen? Realiseer je droom op autoloze zondag en geef een leuke invulling aan de ruimte vlakbij je zaak waar normaal wagens rijden of parkeren. Sla eventueel samen met je buren de handen in elkaar om iets leuks te organiseren in jullie straat. Handelszaken hebben de mogelijkheid deze zondag de deuren ook te openen voor publiek.

Voor deze uitzonderlijke dag is het niet nodig om een evenementenaanvraag in te dienen of een inname van het openbaar domein. Je bent wel verplicht om je activiteit aan te vragen via dit webformulier voor 31/08/2017. Onze dienst Mobiliteit bekijkt je aanvraag en laat je zo snel mogelijk weten of je aanvraag wordt goedgekeurd.

Opgelegde voorwaarden:
1) het opbouwen gebeurt tussen 11u00 en 12u00 en de afbraak tussen 19u00 en 20u00;
2) Er dient ten allen tijde een doorgang van 4 meter mogelijk te zijn voor hulpdiensten.
Eventuele uitzonderingen moeten via hetzelfde formulier aangevraagd worden.
 

Heb je nog vragen? Mail dan naar mobiliteit@hasselt.be