Subsidie voor erkende vorming in het jeugdwerk

Wat

Hasselt heeft een zwak voor jeugdwerkorganisaties. Daarom is jouw inzet van goudwaarde. Volgde je een cursus animator in het jeugdwerk of heb je al een cursus van de Chiro, Scouts, KSA … gevolgd? Dan steunen we je graag door een deel van het inschrijvingsgeld terug te betalen.

Voorwaarden

Voor wie

  • Je bent gedomicilieerd in Hasselt of je bent een leid(st)er bij een erkende Hasseltse jeugdvereniging.
  • Je bent tussen 16 en 26 jaar op het moment dat je de cursus volgt.

Hoe aanvragen

Vervolledig het aanvraagformulier en mail het ten laatste drie maanden na je cursus naar jeugdsubsidies@hasselt.be. De dienst Jeugd bespreekt je aanvraag en laat je zo snel mogelijk weten of je aanvraag goedgekeurd is.

Bedrag

Je krijgt 15 euro per dag tot maximaal 90% van je totale cursusbedrag.

Animator worden: hoe doe je dat?

Wil je graag het officieel attest 'Animator, hoofdanimator of instructeur in het jeugdwerk' van de Vlaamse overheid? Volg dan deze 5 stappen.

  • Stap 1: Surf naar www.mijnkadervorming.be en registreer je.
  • Stap 2: Volg een cursus. Die kan je volgen bij heel wat organisaties (bijv. Chiro, Scouts, Vlaamse Dienst Speelpleinen, Formaat (jeugdhuizen)...Bekijk het aanbod op https://cjsm.be/kavo/courses.
  • Stap 3: Zoek een stageplaats waar je voldoende oefenkansen (minstens 50uur)  krijgt om met kinderen en jongeren te werken. Dat kan in je eigen jeugdbeweging, jeugdhuis, speelplein… zijn of een hele nieuwe werking waar je nog niet actief was. Zoek een stageplaats bij jou in de buurt op https://cjsm.be/kavo/internshipLocations.
  • Stap 4: Het evaluatiemoment bij de organisatie waar je de cursus volgde. 
  • Stap 5: Als alles goed is verlopen, kan je nu via mijnkadervormiong.be je attest downloaden.

Contact