Hasselaren gaan op stoepbezoek

ma, 18/01/2021

De stad Hasselt en lokaal dienstencentrum HOGEVIJF roepen buurtcomités en enthousiaste Hasselaars op om hun stadsgenoten een hart onder de riem te steken. Dat gaan ze doen met ‘stoepbezoeken’. 

Stoepbezoek
Deel deze pagina:

We willen zo veel mogelijk vrijwilligers uit de buurt met een leuke attentie in de hand op pad sturen. De coronacrisis treft ons allemaal maar sommige kwetsbare groepen in onze samenleving hebben nog meer aandacht nodig. Met onze stoepbezoeken willen we het sociale isolement, waar heel wat Hasselaren in terecht gekomen zijn, doorbreken. Zo’n bezoek gebeurt uiteraard volledig coronaproof. Op veilige afstand bij de voordeur. Vrijwilligers van buurtcomités of individuele burgers gaan met een klein gadget, een LED-lichtje, op pad. Zo willen we wat licht brengen in donkere dagen. Letterlijk én figuurlijk. Daarbij richten ze zich op de meest kwetsbare Hasselaars, met een bijzondere focus op alleenstaande 65-plussers. 

Een eenvoudig praatje kan soms wonderen doen. Vooral alleenstaande ouderen zitten tijdens deze coronacrisis vaak alleen. Voorheen kregen zij misschien nog bezoek van familie en kennissen maar dat moet nu natuurlijk tot een absoluut minimum beperkt worden. Dan wordt het al snel heel eenzaam. Die eenzaamheid willen we doorbreken met een kort bezoekje en een kleine attentie.

Wie interesse heeft om in zijn of haar buurt stoepbezoeken te doen, kan contact opnemen met de stad Hasselt via wijkopbouw@hasselt.be.