STIL- duurzaamheidslabs voor ondernemers

STIL

Wat

STIL is de afkorting voor 'Sustainable Trade and Innovation Lab'. Oftewel een duurzaam, innovatief laboratorium voor ondernemers waar ideeën worden uitgewisseld en concrete acties worden bedacht over duurzame ontwikkeling en het economische, het sociale en het ecologische aspect ervan.

Kom ook naar onze netwerkmomenten waar gedroomd kan worden, waar ideeën en werkwijze uitgewisseld worden, een plek waar je inspirerende verhalen hoort. We nodigen telkens interessante sprekers uit die over een bepaalde thematiek komen praten. 

Netwerken

In een eerste fase bouwen we een netwerk uit van Hasselaren die op één of andere manier duurzaam ondernemen. We zetten in op ontmoeting en uitwisseling met zowel startende als ervaren ondernemers tijdens een tweejaarlijks ‘lab’ dat leidt tot nieuwe inzichten, duurzame oplossingen, aanpaste werkwijzen en misschien wel verrassende samenwerkingen. Vervolgens breiden we het netwerk uit met ondernemers die wel interesse hebben maar niet weten welke aanpak ze moeten hanteren, op zoek zijn naar concrete acties en aanknopingspunten…

Lab voor Duurzaam Ondernemen: donderdag 21 november 2019

Als ondernemer bots je iedere dag op nieuwe evoluties, obstakels en uitdagingen: instroom uit lage loonlanden, klimaateisen, anonieme massaproductie, de wegwerpmentaliteit en de veranderende arbeidsethos zorgen voor een constante zoektocht naar duurzame oplossingen. De vraag ‘hoe overleef je als lokale ondernemer in een wereld van massaproductie en overconsumptie?’ bracht ons bij Recor Home.

Philippe Corthouts koos in 2016 voor een duidelijke koerswijziging. Samen met zijn zonen Charles en Andrien bouwde hij aan Recor 2.0. Zij maakten van Recor een herkenbaar merk, met veel aandacht voor trends, beleving en de wensen van de consument van vandaag.

Bouw jij vandaag in je bedrijf aan de toekomst van morgen? Kan je je als lokale ondernemer staande houden tussen de grote spelers op internationale markten? Voel jij de nood om jezelf te onderscheiden of heruit te vinden? Dat vergt een portie durf en creativiteit!  Het volgende Lab voor Duurzaam Ondernemen (donderdag 21 november van 8 tot 12 uur). zal je de nodige inspiratie geven. Adrien Corthouts neemt jullie mee in hun zoektocht naar duurzame oplossingen. Een proces van vallen en opstaan op weg naar nieuwe kansen gebouwd op de fundamenten vakmanschap en duurzame samenwerkingen.

Schrijf je snel in

De stad Hasselt zal de gegevens die ze van jou ontvangt enkel en alleen gebruiken in het kader van deze aanvraag en geeft ze alleen door aan derden als dat nodig is voor de afhandeling van je vraag. We bewaren ze niet langer dan nodig voor dit doeleinde. Meer informatie over hoe de stad omgaat met je persoonsgegevens kan je terugvinden in de privacyverklaring

Voor wie

Hasselaren die op één of andere manier duurzaam ondernemen. 

Blijf op de hoogte

  • Wil je een uitnodiging in je mailbox? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief
  • Volg ons op facebook

Contact