Starten met ondernemen

Schrijf je in bij een ondernemingsloket

Elke startende onderneming moet zich inschrijven bij de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO). Dit kan je doen bij een erkend ondernemingsloket. Bij inschrijving krijgt je meteen een ondernemingsnummer. Het ondernemingsloket biedt je ook bijkomende diensten aan zoals het vervolledigen van het startdossier en begeleiding bij startersvragen. De ondernemingsloketten die in Hasselt gevestigd zijn:

Informatie en advies

Hasselt verwelkomt startende ondernemers met open armen. Verschillende organisaties staan voor je klaar met informatie en advies of zelfs kantoorruimte. Zo sta je snel en stevig op eigen benen, en kan je al je energie richten op het succes van je onderneming.

Op zoek naar financiering en subsidies

In de subsidiedatabank voor de ondernemer – www.subsidiedatabank.be – vind je alle belangrijke steunmaatregelen van provinciale, Vlaamse, federale en Europese overheden. Zo vind je er informatie van subsidies zoals de KMO-portefeuille en ecologiepremie, maar ook andere financieringsmogelijkheden zoals de winwinlening. Heb je meer info of uitleg nodig, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze dienst Economie.

Vind een geschikte locatie voor je onderneming

Een goede locatie is van essentieel belang voor je onderneming. Wil je weten welke bedrijfsruimten te koop of te huur zijn? Bekijk hier het overzicht in Hasselt. Bel of mail gerust naar de dienst Economie indien je meer advies wilt.

Pop-up openen

Wil je in Hasselt een tijdelijke winkel of horecazaak openen, dan moet je aan dezelfde startersvoorwaarden voldoen als voor het opstarten van een gewone zaak. Maak tijdig een afspraak met de dienst Economie om je vergunningen in orde te maken.

Contact