Nieuwe stadsmonitor van start

ma, 14/09/2020

De Vlaamse regering houdt elke drie jaar een uitgebreide burgerbevraging in alle Vlaamse steden en gemeenten: de Stadsmonitor. Ook Hasselt is opnieuw aan de beurt. Tot eind oktober 2020 krijgen duizenden Hasselaren een bevraging in de bus. 

stadsmonitor
Deel deze pagina:

Is het leuk wonen in jouw buurt? Kan je veilig wandelen en fietsen in jouw gemeente of stad? Is er voldoende groen? Ben je tevreden over de voorzieningen en diensten in jouw gemeente of stad? Heb je contact met je buren? Zijn er genoeg activiteiten?

Voor elk bestuur is het belangrijk om te weten wat jij denkt over jouw gemeente of stad. Daarom organiseert het Agentschap Binnenlands Bestuur de driejaarlijkse burgerbevraging Gemeente-Stadsmonitor. De resultaten van deze bevraging geven elk lokaal bestuur een uitstekend zicht op de staat van hun gemeente of stad. Data, informatie en kennis zijn immers essentieel om (lokaal) beleid voor te bereiden en te ondersteunen.

In 2018 verscheen de eerste Gemeente-Stadsmonitor met de resultaten van een burgerbevraging in alle Vlaamse gemeenten en steden. Nog tot eind oktober 2020 bevraagt het Agentschap Binnenlands Bestuur voor de tweede keer de inwoners van alle Vlaamse gemeenten en steden. De resultaten van deze nieuwe bevraging zullen in juni 2021 bekendgemaakt worden.

Medewerking aan deze burgerbevraging is vrijwillig, maar wel van groot belang. De bevraging Gemeente-Stadsmonitor is een unieke survey die in elke Vlaamse gemeente en stad op wetenschappelijke wijze georganiseerd wordt. De waarde van de resultaten hangt dan ook af van het aantal personen die de vragenlijst invullen.