Titel

Sporthal Kermt wordt verbouwd

De oude sporthal van Kermt op Ten Hove wordt omgevormd tot turnzaal. In deze zaal krijgen de leerlingen van de stedelijke basisschool opnieuw een eigen sportplek. Ook lokale verenigingen kunnen er na de schooluren terecht. De verbouwing start eind 2016, zodat in het najaar van 2017 de nieuwe turnzaal gebruiksklaar is.
De oude sporthal van Kermt op Ten Hove wordt omgevormd tot turnzaal. In deze zaal krijgen de leerlingen van de stedelijke basisschool opnieuw een eigen sportplek. Ook lokale verenigingen kunnen er na de schooluren terecht. De verbouwing start eind 2016, zodat in het najaar van 2017 de nieuwe turnzaal gebruiksklaar is.

Het ontwerp, opgemaakt door AGO architectuur, voorziet de bouw van:

  • Een nieuw inkomgedeelte met berging, wachtruimte en technische ruimte.
  • Via de nieuwe inkomhal bereik je twee nieuwe groepskleedkamers met elk een doucheruimte en een scheidsrechters- of lerarenlokaal.
  • Naast de klassieke toiletten voor dames en heren, wordt ook aangepast sanitair voor bezoekers met een beperking en sanitair op kleuterhoogte voorzien.
  • Nieuwe ramen en bijkomende isolatie maken de nieuwe turnzaal energiezuiniger.
  • In de turnzaal zelf komt een vlak-elastische vloer met daarop belijningen die het beoefenen van verschillende sporten mogelijk maken. Achteraan wordt de oude ketelruimte omgebouwd tot bijkomende berging.
  • In de lokalen van de boogschietclub krijgt de cafetaria een nieuwe vloer en wordt de berging uitgebreid met aparte ruimtes voor de opslag van drank en poetsgerei.