Heb je een vraag op vlak van opvoeding, gezondheid en ontwikkeling van je kind? Huis van het Kind helpt je graag verder.

Speelnest

Wat

Het Speelnest is een warme ontmoetingsplaats voor fijne contacten tussen (groot)ouders en kinderen van 0 tot 6 jaar. Je kan er gezellig spelen met je kindje, en intussen ook bijkletsen en ervaringen delen met andere (groot)ouders én genieten van een lekker kopje koffie of thee. We bieden je kindje houvast door een mix van vrij spel en ontwikkelingsgerichte activiteiten aan te bieden. We hebben ook een gezamenlijk fruit- en opruimmoment met de kinderen om zo hun zelfstandigheid te stimuleren. Welkom!

Voor wie

Kindjes van 0 tot 6 jaar samen met een ouder of grootouder.

Deelnemen

Kom langs tijdens de openingsuren. Inschrijven is niet nodig.

 

Kostprijs

Gratis

Waar en wanneer

  • We zijn elke woensdag open van 13.30 tot 16.30 uur in het Huis van het Kind.
  • Elke 4e zaterdag van de maand organiseren we ook gezinsvriendelijke uitstapjes. Voor elke activiteit verzamelen we in Huis van het Kind Hasselt of op een andere locatie en gaan we samen naar de locatie van de activiteit. Onze uitstappen zijn gratis. Op voorhand inschrijven is niet nodig.

Speelnest op Stap

1. Zaterdag 26 maart van 13.30 tot 16.30 uur: 'Speelplannen in Hasselt'

Parken om in te ravotten en spelen, speeltuinen in de wijken, speelbossen, speelprikkels in het stadscentrum en heuse speelstraten. Hasselt heeft heel wat toffe plekken om buiten te spelen! Ben je benieuwd waar je ze allemaal kan vinden? Wandel met ons mee en ontdek de speelruimtes in Hasselt!

Om 13.30 aan Huis van het Kind Hasselt.

2. Zaterdag 23 april van 13.30 tot 16.30 uur: 'Dierensafari op Domein Kiewit'

Domein Kiewit: spelen, speurtochten, wandelen en fietsen! De hele maand april kan je op Domein Kiewit meedoen met een schatkaar aan de dierensafari. Samen gaan we op zoek naar een hert, inktvis, uil en nog zoveel meer dieren. Misschien wil jij wel de hoofdprijs? 

We vertrekken aan Huis van het Kind om 14.00 en gaan met een bus van De Lijn naar de locatie. Ga je liever zelf naar Domein Kiewit? Dan zien we je daar om 14.30 uur aan de parking (Putvennestraat 108, 3500 Hasselt). 
Om 16.30 uur nemen we de bus terug naar Huis van het Kind.

3. Zaterdag 21 mei van 9.30 tot 12.30 uur: 'Bezoek aan de kunstencampus!'

Op de Kunstencampus Hasselt valt wel wat te beleven. Je vindt er de academie voor schone kunsten en het conservatorium onder één dak. Samen kijken we binnen in de beeldateliers, de muziek-, toneel- en danslessen. Hier en daar kunnen we even mee doen en proeven van de creatieve en gezellige sfeer. Wie weet ontdek jij wel eigen creatieve talenten!

4. Zaterdag 25 juni van 13.30 tot 16.30 uur: 'illustratieroute'

Ga op pad met de illustratieroute en ontdek tekeningen uit prentenboeken in de Hasseltse binnenstad. Tijdens de wandeling luisteren we naar een verhaal, doen we leuke opdrachten en is er een gezellige picknick. 

5. Zaterdag 9 juli van 9.30 tot 12.30 uur: 'Op uitstap naar Bokrijk'

Om 9.15 uur aan School de Puzzel (Runkstersteenweg 210).

6. Zaterdag 6 augustus van 9.30 tot 12.30 uur: 'Balancirk'  

Om 9.15 uur aan Huis van het Kind Hasselt.