Groepsaankoop zonnepanelen (solarstad)

Groepsaankoop zonnepanelen (solarstad)

Doe mee met de groepsaankoop zonnepanelen

solarstad

Wil jij besparen op je energiefactuur en daarbij ook een steentje bijdragen aan het milieu? Investeer in zonnepanelen en produceer je eigen groene stroom. Door de stijgende elektriciteitsprijzen is de aankoop van zonnepanelen een veilige en rendabele investering. Kortom, je bespaart een flinke duit op je energiefactuur en de waarde van je huis stijgt onmiddellijk. Aangezien de groepsaankoop in 2017 een groot succes was met 439 deelnemende Hasseltse gezinnen, lanceert de stad Hasselt dit jaar opnieuw een groepsaankoop zonnepanelen.

Hoe meer Hasselaren zich inschrijven, hoe beter de prijs.

 

Voor wie
Alle eigenaars van een dak op Hasselts grondgebied, zowel particulieren als zelfstandigen, bedrijven, kmo’s, verenigingen, vzw’s, scholen… De groepsaankoop betreft wel enkel PV-installaties met een maximaal vermogen van de omvormer van 10 KvA. Is mijn dak wel geschikt voor zonnepanelen? Controleer je dak dan snel op de Vlaamse zonnekaart.

Timing groepsaankoop

 • Schrijf je vrijblijvend in voor 26 april 2018.
 • Eind april gaan de stad Hasselt en TestAankoop op zoek naar de leverancier van zonnepanelen met de beste prijs/kwaliteit. We nemen praktische zaken en administratieve rompslomp van je over en zorgen voor een goede opvolging van offerte tot en met plaatsing. Kortom, wij doen het voorbereidend opzoekwerk maar jij beslist.
 • In mei of juni ontvang je van ons jouw prijsofferte op maat. Je hebt dan twee weken de tijd om te beslissen of je het aanbod al dan niet aanvaardt. Ga je akkoord? Dan maakt de leverancier met jou een afspraak voor de installatie opdat je nog in de zomer kan genieten van je eigen energie-opwekking.
   

Infomomenten
Wil je meer info? Kom dan naar onze infomomenten:

 • Donderdag 12 april 2018 om 19.30 uur in de bibliotheek van Kuringen. Lees meer
 • Dinsdag 17 april 2018 om 19.30 uur in het ontmoetingscentrum in de Katarinawijk. Lees meer

Solarstad Awards 2018

Zonne-energie is veel meer dan enkel zonnepanelen op je dak. Zonnecellen kunnen gebruikt worden voor tal van onverwachte toepassingen in verschillende disciplines en sectoren van mode en productdesign tot architectuur en geneeskunde. Laat de Leonardo Da Vinci of Picasso in jou naar boven komen en dien een nieuwe toepassing in voor zonnecellen. Wie weet win jij wel de Solarstad Award 2018!

Junior Solarstad Awards

 • Prijs: 250 euro
 • Voor wie: leerlingen lagere school en secundair onderwijs (6-18 jaar) kunnen individueel of in groep (maximaal 4 deelnemers) of in klasverband deelnemen.

Solarstad Awards

 • Prijs: 1000 euro
 • Voor wie:geïnteresseerde burgers, architecten, designers, kunstenaars, wetenschappers, studenten… kunnen individueel of in groep (max. 4 personen) deelnemen.

Inschrijven en prijsuitreiking

 • Deadline inschrijven: vrijdag 20 april 2018.
 • Hoe inschrijven: zie https://www.uhasselt.be/solarstadawards
 • Uitreiking Awards: zaterdag 5 mei 2018  tijdens het ‘X-Festival’.
 • Wil je graag overgaan tot het bouwen van een prototype – wat niet verplicht is, dan kan je een zonnepaneeltje aanvragen via solarcityawards@uhasselt.be. De voorraad is wel beperkt.

 

X-festival (zaterdag 5 mei 2018)

Het ideeën-festival voor een creatieve en duurzame toekomst!

X–Festival is een jaarlijks inspirerend ideeënfestival op het kruispunt van wetenschap, technologie en kunst met het oog op een creatieve en duurzame toekomst. Onze planeet staat voor grote uitdagingen en heeft nood aan kleine en grote out-of-the-box ideeën. X-Festival wil een Big-Bang zijn van dergelijke ideeën, waarbij gedreven wetenschappers én kunstenaars vertellen over hun inspirerende projecten en hun visie geven op de toekomst van planeet aarde en verder…

Voor wie: iedereen geïnteresseerd in wetenschappen en in out-of-the-box ideeën van 11 tot 99 jaar
Datum: zaterdag 5 mei 2018, namiddag
Informatie en inschrijven: www.x-festival.be