Groepsaankoop zonnepanelen (solarstad)

Groepsaankoop zonnepanelen (solarstad)

Nieuw: groepsaankoop zonnepanelen 2018

solarstad

Wil jij besparen op je energiefactuur en daarbij ook een steentje bijdragen aan het milieu? Investeer in zonnepanelen en produceer je eigen groene stroom. Door de stijgende elektriciteitsprijzen is de aankoop van zonnepanelen een veilige en rendabele investering. Begin januari wordt er een nieuwe groepsaankoop zonnepanelen opgestart. Hoe meer Hasselaren zich inschrijven, hoe beter de prijs.

Interesse? Stuur een mail naar duurzaam@hasselt.be en wij houden je op de hoogte van de timing, inschrijvingsmodaliteiten, infosessies… 

Wist je dat...de groepsaankoop in maart 2017 een groot succes was met 439 deelnemende Hasseltse gezinnen. Zij kregen een kwaliteitsvolle installatie tegen een scherpe prijs. Ze betaalden 4.227 euro (incl. 6% BTW) voor een installatie van 4 kW via de groepsaankoop van de stad. Ter vergelijking: het Vlaamse Energie Agentschap gaat in zijn zonnekaart uit van 5.600 euro voor dezelfde installatie, dat is 32,5% meer.

Is mijn dak wel geschikt voor zonnepanelen?

Controleer je dak op de Vlaamse zonnekaart.

Solarstad Awards 2018

Zonne-energie is veel meer dan enkel zonnepanelen op je dak. Zonnecellen kunnen gebruikt worden voor tal van onverwachte toepassingen in verschillende disciplines en sectoren van mode en productdesign tot architectuur en geneeskunde. Laat de Leonardo Da Vinci of Picasso in jou naar boven komen en dien een nieuwe toepassing in voor zonnecellen. Wie weet win jij wel de Solarstad Award 2018!

Junior Solarstad Awards

  • Prijs: 250 euro
  • Voor wie: leerlingen lagere school en secundair onderwijs (6-18 jaar) kunnen individueel of in groep (maximaal 4 deelnemers) of in klasverband deelnemen.

Solarstad Awards

  • Prijs: 1000 euro
  • Voor wie:geïnteresseerde burgers, architecten, designers, kunstenaars, wetenschappers, studenten… kunnen individueel of in groep (max. 4 personen) deelnemen.

Inschrijven en prijsuitreiking

  • Deadline inschrijven: vrijdag 20 april 2018.
  • Hoe inschrijven: zie https://www.uhasselt.be/solarstadawards
  • Uitreiking Awards: zaterdag 5 mei 2018  tijdens het ‘X-Festival’.
  • Wil je graag overgaan tot het bouwen van een prototype – wat niet verplicht is, dan kan je een zonnepaneeltje aanvragen via solarcityawards@uhasselt.be. De voorraad is wel beperkt.

 

X-festival (zaterdag 5 mei 2018)

Het ideeën-festival voor een creatieve en duurzame toekomst!

X–Festival is een jaarlijks inspirerend ideeënfestival op het kruispunt van wetenschap, technologie en kunst met het oog op een creatieve en duurzame toekomst. Onze planeet staat voor grote uitdagingen en heeft nood aan kleine en grote out-of-the-box ideeën. X-Festival wil een Big-Bang zijn van dergelijke ideeën, waarbij gedreven wetenschappers én kunstenaars vertellen over hun inspirerende projecten en hun visie geven op de toekomst van planeet aarde en verder…

Voor wie: iedereen geïnteresseerd in wetenschappen en in out-of-the-box ideeën van 11 tot 99 jaar
Datum: zaterdag 5 mei 2018, namiddag
Informatie en inschrijven: www.x-festival.be