Toeristische campagne 'Hasselt Smaakmaker Spraakmaker' gelanceerd

vr, 26/03/2021

‘Hasselt Smaakmaker Spraakmaker’. Met die nieuwe slogan zet de stad Hasselt haar positie als hoofdstad en trendsetter nog meer in de verf. Doel is onze eigen toeristische troeven uitbreiden én versterken door de hele regio te betrekken. We willen Hasselt profileren als ideale uitvalsbasis voor de provincie.

smaakmaker spraakmaker
Deel deze pagina:

De komende jaren zullen we ons bestaande én nieuwe toeristische aanbod bundelen in vijf thema’s. Smaak, muziek, actuele kunst, groen, kennis en innovatie. Dat zal de basis zijn voor ons toeristisch verhaal. We pakken uit met nieuwe wandelingen, specifieke gadgets, brochures, de nieuwe HasPas, een gloednieuwe website… Kortom: een nieuw toeristisch concept waarmee we bezoekers willen laten kennismaken met de vele facetten van Hasselt. 
 
 

Limburg begint hier

Uitvalsbasis

De centrale ligging en de optimale accommodatie in combinatie met een hoogstaand toeristisch aanbod maken van Hasselt een ideale uitvalsbasis. De Japanse Tuin, Z33, Abdij Herkenrode, het ModeMuseum, … Het zijn allemaal toeristische topattracties die je moet gezien hebben. De uitschieters onder de Limburgse bezienswaardigheden kan je er vanuit Hasselt gemakkelijk bijnemen. Daarom pakken we uit met de baseline ‘Limburg begint hier’. Verken ook de streek en kom terug op adem in één van onze vele, gezellige restaurants, cafeetjes en hotels. We zetten onze stad zo nog meer op de kaart van het verblijfstoerisme. 
 

 

Ambassadeurs

De stad schakelt inspirerende ambassadeurs in om deze campagne mee te promoten. Meer dan ooit zetten we in Hasselt de toon met spraakmakende onderzoekers, ondernemers, kunstenaars, chef-koks, journalisten, organisaties en inwoners. Onder meer muzikant-journalist Stijn Meuris, lady-chef Anne-Sophie Breysem, artieste Chibi Ichigo en artistiek-maker Lore Langendries zetten hun schouders onder deze campagne en leenden hun gezicht om promotie te maken. Dat deed ook Lou Ottens, de uitvinder van de cassette. Hij overleed jammer genoeg echter enkele weken geleden maar we zijn blij dat we zijn rol als vernieuwer toch nog in de verf kunnen zetten. 
 

www.visithasselt.be