Skatepark Kapermolen

Coronamaatregelen

Om alles veilig te laten verlopen, zijn er belangrijke regels:

  • Maximaal 100 skaters op hetzelfde moment.
  • Zonder materiaal (skateboard, step of BMX) kan je niet op het skatepark terecht.
  • Voor de kleinsten mag er 1 begeleider mee.
  • Is het skatepark vol? Wacht in de rij tot iemand het skatepark verlaat.
  • Om iedereen de kans te geven om te skaten vragen we op piekdagen (woensdag, zaterdag en zondag) om het park te verlaten om 15u30 indien het skatepark op dat moment vol is. Deze wissel wordt aangekondigd met een geluidssignaal. Wil je verder skaten, dan kan je achteraan in de rij aansluiten.
  • Skate je even niet? Draag een mondmasker en houd 1,5m afstand.

Het outdoor skatepark is dagelijks geopend. Het indoor skatepark Hoek 8 is voorlopig gesloten.

Wat

Het openlucht Skatepark gelegen in het Kapermolenpark in Hasselt omvat 60 bij 50 meter skateplezier. Centraal staat de 'bowl' (grote kom) die door de 'roll-in' (verlaagde toegang) ook aantrekkelijk is voor beginners. Daaromheen zijn er 8 zones waar een aantal toestellen gegroepeerd staan. De ene zone leent zich wat meer voor het skeeleren, terwijl een andere zone dan weer meer aanleunt bij de BMX-er. Zowel beginners als gevorderden komen er aan hun trekken. Dankzij de straatverlichting zelfs tot na valavond.

Je kan je bezoek aan het skatepark combineren met een frisse duik in het zwembad Kapermolen,dat maar 50 meter verderop ligt. Daar kan je ook een drankje of versnapering kopen.

skatepark

Voor wie

Skateboard, BMX, step of skeelers

Kostprijs

Gratis

Waar

Kapermolenpark
Elfde Liniestraat 21
3500 Hasselt

Lessen

Wil je leren skaten? Zowel KPM skateboardinitiaties (voor jongens en meisjes) en Nina skateboarding (enkel voor meisjes) leren je de kneepjes van het vak. Tijdens de vakantieperiodes organiseert onze dienst Sport ook sportkampen in het Kapermolenpark om te leren skaten, inline skaten, BMXen. 

Contact