Shoppen in Hasselt

kerstshoppen

Koopzondag

Zin om te gaan shoppen? Tijdens de speciale koopzondagen zijn de winkels ook op zondag open van 13 tot 18 uur. Een stad als Hasselt verlaat je nooit met lege handen. Flaneer langs etalages, snuffel in exclusieve boetieks en ontdek de nieuwste trends. Hasselt is de ideale bestemming voor een 'shop till you drop'-dag! Of maak er ineens een weekendje van en geniet 48 uur lang. Veel shopplezier gewenst!

Kies je favoriete shop till you drop weekend:

  • zondag 15 december: kerstshoppen
  • zondag 22 december: kerstshoppen
  • zondag 29 december: kerstshoppen

Bekijk hier welke handelszaken open zijn

Aan de handelaars: Is je handelszaak ook open en sta je nog niet in deze lijst, laat dit dan weten via dit digitaal formulier www.hasselt.be/openopzondag

Hoe geraak je er?

Schuif parkeerstress aan de kant, en verplaats je slim naar de winkels.

  • Te voet of met de fiets: Woon je niet zo ver van het centrum, kom dan te voet of met de fiets. Geen spatje file, en je mist niks van de sfeer. Een fietsenstalling vind je op het Groenplein, Capucienenplein en Stationsplein.
  • Met de bus: Is het toch een beetje te ver, of zit het weer niet mee? Neem het openbaar vervoer. Op de website van De Lijn kan je je trip minutieus plannen. Je geeft je eigen adres en je bestemming in en je krijgt een kant-en-klaar ‘reisschema’.
  • Met de trein: Vanuit het station van Hasselt ben je op 10 minuten wandelafstand in het hartje van het centrum.
  • Met de auto: Kom je toch met de auto? Bekijk hier het volledig overzicht waar je gratis of betalend kan parkeren dichtbij het centrum.
    • Tip: Vanaf de parking aan de Boudewijnlaan mag je gratis de reguliere buslijnen gebruiken. Er is een halte ter hoogte van het Rijksadministratief Centrum (RAC). Zo rijd je tot aan het Kolonel Dusartplein of alle haltes op de kleine ring en het station, en weer terug. Je betaalt niks, maar vraag wel een ticketje bij de chauffeur.

Shoppen in alle rust, centrum autovrij

Opgelet, om iedereen in alle rust te laten shoppen, worden auto’s uit het centrum geweerd. De Dorpsstraat en Minderbroederstraat zijn voortaan elke zaterdag flaneerstraten, dus autovrij.

Ook op koopzondagen is er tussen 11 en 18 uur geen verkeer mogelijk in de Dorpsstraat, Minderbroederstraat, Paardsdemerstraat en Bonnefantenstraat. Ook de Grote Markt is niet bereikbaar. De Havermarkt is ter hoogte van de Cellebroedersstraat afgesloten voor alle gemotoriseerd verkeer.

Hasseltbonnen

Op zoek naar een origineel presentje? Geef een portie typisch Hasseltse sfeer cadeau. Met de Hasseltbon kan je namelijk in een 200-tal winkels en horecazaken betalen. Een gezellig dagje Hasselt-fun verzekerd! Haal je geschenkbon van 5, 10, 20 of 50 euro bij Toerisme Hasselt. 

Contact