Shoppen in Hasselt

zomershoppen

Koopzondag

Zin om te gaan shoppen? Een stad als Hasselt verlaat je nooit met lege handen. Flaneer langs etalages, snuffel in exclusieve boetieks en ontdek de nieuwste trends. Hasselt is de ideale bestemming voor een 'shop till you drop'-dag! Of maak er ineens een weekendje van en geniet 48 uur lang van een 70-tal voordelen met je 48u-kaart. Veel shopplezier!

 

Geen parkeerstress

Schuif parkeerstress aan de kant, en verplaats je slim naar de winkels.

  • Te voet of met de fiets: Woon je niet zo ver van het centrum, kom dan te voet of met de fiets. Geen spatje file, en je mist niks van de sfeer. Aan het Groenplein, Capucienenplein, Stationsplein of aan de gratis parking Boudewijnlaan kan je je fiets kwijt in een bewaakte fietsenstalling.
  • Met de bus: Is het toch een beetje te ver, of zit het weer niet mee? Neem het openbaar vervoer. Op de website van De Lijn kan je je trip minutieus plannen. Je geeft je eigen adres en je bestemming in en je krijgt een kant-en-klaar ‘reisschema’.
  • Met de auto: Kom je toch met de auto?
    • Bekijk hier het volledig overzicht waar je gratis of betalend kan parkeren dichtbij het centrum of parkeer je auto op een gratis parkeerterrein.
      • Vanaf de parking aan de Boudewijnlaan mag je gratis de reguliere buslijnen gebruiken. Er is een halte ter hoogte van het Rijksadministratief Centrum (RAC). Zo rijd je tot aan het Kolonel Dusartplein of alle haltes op de kleine ring en het station, en weer terug. Je betaalt niks, maar vraag wel een ticketje bij de chauffeur.
restaurantgids
Curryworst met frietjes, balletjes in tomatensaus... Vaak vind je op restaurant dezelfde cliché gerechten voor kinderen. Stad Hasselt en restaurantgids Gault&Millau vinden het tijd voor verandering en lanceren een restaurantgids met Hasseltse restaurants die een verrassend kindermenu aanbieden. Smakelijk!

Laatste update

08 oktober 2018

Contacteer webmaster