Vind de geschikte locatie voor je onderneming

Commerciële of bedrijfsruimte te koop/ te huur

Ben je op zoek naar een locatie voor jouw bedrijfsactiviteiten, handels- of horecazaak? Stad Hasselt helpt je graag bij je zoektocht naar een geschikte plek. De informatiekaart van stad Hasselt en de kaart van Bizlocator geven een actueel overzicht van leegstaande winkelpanden, horecazaken, pop-up ruimten, kantoren, industriële loodsen en bedrijfsgronden.

Vestigen in het centrum

Ondernemers zorgen voor vooruitgang en geven zuurstof aan onze stad. Daarom willen we jou, als ondernemer of investeerder, in Hasselt de kans geven om je te ontplooien in een optimaal en uniek klimaat. Op het vlak van dienstverlening, infrastructuur én beleving. Vanuit het DNA dat Hasselt zo aantrekkelijk maakt. In elke fase van je ondernemersverhaal. Heb je een spraakmakend businessplan? Of een smaakmakend creatief idee? Ontdek dan in deze brochure de straffe troeven die Hasselt biedt aan ondernemers en investeerders met ambitie

Flexibele kantoorruimte en co-working

Wil je kantoorruimte huren per dag, week, maand of jaar? Dan raden we je een bedrijvencentrum aan. Je huurt er je eigen ruimte en geniet van alle gemeenschappelijke faciliteiten. Ontbreekt er een bedrijvencentrum in dit overzicht of ken je nog een co-working space? Mail naar economie@hasselt.be en we vullen de lijst aan. 

Vergaderzaal

Zoek je een vergaderruimte?  Dan is er één aanspreekpunt, onze dienst 'Meet in Hasselt'. Zij nemen dat tijdrovende veldwerk graag van je over. Als objectieve service van Stad Hasselt gaan we volledig uit van jouw wensen. Kosteloos. Jij meldt ons wat je plannen of behoeften zijn. Wij polsen de mogelijkheden bij lokale partners en presenteren verrassende tips en suggesties.

Bedrijventerrein

Hasselt telt 6 grote bedrijventerreinen en verschillende kantoorsites. Hasselt ligt centraal in Limburg, is vlot bereikbaar en bijzonder innovatief. Geen wonder dus dat onze stad een interessante uitvalsbasis vormt voor heel wat ondernemers. En natuurlijk willen we dat ondernemerschap stimuleren. Want bedrijven zorgen voor groei en tewerkstelling.

  • Bedrijventerrein Kiewit
  • Bedrijventerrein Herkenrodesingel
  • Bedrijventerrein Dorlick
  • Bedrijventerrein Hellebeemden
  • Bedrijventerrein Ekkelgaarden
  • Bedrijventerrein Quartier Canal
  • Kantoorsite Corda Campus
  • Kantoorsite Ilgat

De stad Hasselt blijft nieuwe bedrijventerreinen ontwikkelen. Bijvoorbeeld Klein Dorlick (een ontwikkeling van 4ha reserve KMO grond), Pietelbeek (een ontwikkeling van 15ha voor KMO’s), Heros op Herkenrodesingel (ontwikkeling van 7,5 ha waarvan 5,5ha voor KMO’s en 2ha voor showroom, werkplaatsen, sociale economie...) en de Campus op bedrijventerrein Kiewit (waar sociale economiebedrijven zich samen kunnen vestigen). Wens je meer info over deze ontwikkelingen? Neem dan contact op met de dienst Economie.

Incubator

Ben je een starter? Dan is een incubator iets voor jou als locatie! Een incubator is een ideale broedplaats om nieuwe ideeën te laten groeien met creatieve werkplekken, coaching, begeleiding en netwerkuitbreiding aan personen met ondernemersambitie, starters en groeibedrijven. De ideale plek dus om door te groeien van starter tot ondernemer! In Hasselt ben je welkom op de Corda INCubator.

Advies

Een goede locatie is van essentieel belang voor je onderneming. Onze dienst Economie helpt je daarom graag met informatie over vestigingsmogelijkheden zoals kantoorruimten, handelspanden, bedrijfsgronden... Bel of mail ons gerust indien wij je kunnen helpen in je zoektocht naar een goede locatie voor uw onderneming.

Standplaats openbaar domein

Wil je een standplaats op het openbaar domein (bijvoorbeeld langs de straat of op een plein) om je producten te verkopen? Dan heb je een vergunning ambulante handel nodig. Voor een standplaats op onze wekelijkse markt, heb je een andere vergunning nodig. Lees meer.