Wielerkoers 'Ronde van Limburg'

di, 18/05/2021

Maandag 24 mei is het zover. Dan wordt het startsein in Hasselt gegeven voor de Ronde van Limburg. 21 teams zullen meestrijden om het hoogste plekje op het podium. Om het evenement veilig te laten verlopen worden enkele straten tijdelijk afgesloten voor verkeer.

 

ronde
Deel deze pagina:

Van Hasselt naar Tongeren

Vanaf 2021 vaart de Ronde van Limburg onder de vlag van Flanders Classics. Vzw ‘Limburg demarreert’ en de organisator van de Ronde van Vlaanderen slaan dus op Pinkstermaandag 24 mei voor het eerst de handen in elkaar. Ze kunnen daarbij voor de komende 3 jaar rekenen op de steun van de provinciehoofdstad Hasselt, die het decor wordt voor de start. De finish ligt zoals de voorbije jaren op de Eeuwfeestwal in Tongeren.

Naast UCI WorldTeams Intermarché – Wanty – Gobert Matériaux, Lotto Soudal en Team Qhubeka Assos verschijnen 6 UCI Pro Teams aan de start, waaronder Alpecin-Fenix en Team Arkéa Samsic. De ploegen krijgen concurrentie van 12 UCI Continental Teams, waaronder de Development teams van Team DSM en Jumbo-Visma. De renners die in elke ploeg het beste van zichzelf zullen geven, worden binnenkort bekend gemaakt.

Startshot in Hasselt

  • Na de start die zal plaatsvinden op de Thonissenlaan  ter hoogte van het Verbindingsplein en de Kattegatstraat is er een passage voorzien van de renners over de Groene Boulevard en dit tussen 12.50 tot 13.40 uur. Hierdoor zal de Groene Boulevard  tijdens vermeld tijdstip tijdelijk afgezet worden door seingevers tot de volledige caravaan gepasseerd is.
  • Het gedeelte van de Thonissenlaan tussen de Kempische Poort en de Manteliusstraat zal tijdelijk afgesloten worden tussen 11. 00 en 15.00 uur voor alle verkeer
  • Op alle laad- en losparkeerplaatsen langs Groene Boulevard is een parkeerverbod tussen7.00 en 15.00 uur.

Volg de wedstrijd op Sporza

Omwille van corona moedigen we iedereen aan om de wedstrijd te volgen op 'Sporza'. Zij zenden de finale live uit tot en met de aankomst op de Tongerse Eeuwfeestwal. Graag rekenen wij op je begrip en medewerking voor een veilig, vlot en goed verloop van deze belangrijkste wielerwedstrijd in onze provincie!

ronde