Mobiliteitsinfo Pukkelpop

UPDATE 14.00 uur

UPDATE: De Kempische Steenweg is terug opengesteld! De uittocht van de 66.000 festivalgangers verliep vlot. Daardoor kon de weg ruim 2 uur vroeger dan oorspronkelijk aangekondigd weer geopend worden. Met dank aan de politie en alle betrokken diensten voor hun harde werk!

Omleiding bovenlokaal verkeer

Pukkelpop vindt dit jaar plaats van donderdag tot en met zondag 18 augustus. Extra opgelet dus, want om een veilige uittocht voor de festivalgangers te kunnen garanderen, blijft een gedeelte van de Kempische Steenweg (vanaf kruispunt Europalaan/Walenstraat tot kruispunt Tulpinstraat/Vijversstraat) afgesloten tot en met maandag 19 augustus. Fietsers en voetgangers zijn welkom. Hou daar rekening mee, als je normaal gezien via de Kempische Steenweg gaat werken op maandag of naar het stadscentrum gaat. Vrachtverkeer van en naar de industriezone Kiewit moet ook deze routes volgen.

Doorlaatbewijzen buurtbewoners

Als buurtbewoner krijg je in augustus de nodige doorlaatbewijzen voor jouw straat. Voor poetshulp, thuisverpleging of maaltijden aan huis kan je met je identiteitskaart extra doorlaatbewijzen krijgen bij het infopunt. Heb je vragen over jouw specifieke situatie gedurende Pukkelpop? Neem contact op met Tom via pkpomgeving@amaril.be of buren@pukkelpop.be.

Station Kiewit toegankelijk voor pendelaars op maandagochtend

Vanaf maandagochtend 6 uur is het station van Kiewit niet toegankelijk voor festivalgangers. Zij zullen met pendelbussen naar het station van Hasselt gebracht worden. Pendelaars met een treinabonnement of een geldig ticket kunnen wél opstappen aan station Kiewit.

Nachtbussen voor Hasselaren

Op 16, 17 en 18 augustus geraak je ook 's nachts met de bus thuis. Deze bussen vertrekken vrijdag en zaterdag om 2.30 uur, op zondag om 00.30 uur. Meer info vind je op de website van De Lijn

Infopunt voor buren

Het Infopunt van stad Hasselt, op de hoek van de Tulpinstraat en de Kempische Steenweg, is open voor buurtbewoners van woensdag 7 augustus tot en met woensdag 14 augustus en tijdens het festivalweekend. Martien, Evi, Nancy en Hilde helpen je graag verder met vragen over doorlaatbewijzen, bewonersbandjes, omleidingen en afsluitingen. Je kan er ook terecht voor afzetlint, een fijne babbel of een potje blad-steen-schaar.

Openingsuren:

 • Woensdag 7 tot en met donderdag 15 augustus: 10-12u en 13-17u (ook op zaterdag en zondag)
 • Vrijdag 16 tot en met zondag 18 augustus: 10-12u

Je kan hen ook steeds bereikbaar via buren@pukkelpop.be of via 011 87 29 52

Tijdelijk retributiereglement

Tijdens pukkelpop geldt er een tijdelijk retributiereglement rond het festival. Van donderdag 15 tot en met zondag 18 augustus geldt er in verschillende straten een blauwe zone, uitgezonderd vergunninghouders. Dit betekent dat je in deze zones met een blauwe schijf maximaal twee uur mag parkeren op alle parkeerplaatsen op de openbare weg en openbare terreinen. Bewoners met een geldig doorlaat- en parkeerbewijs voor de desbetreffende zone, mogen er wel onbeperkt parkeren. 

 1. Zone Wijk: Waterleliestraat, Rietstraat, Lisbloemstraat, Vijversstraat, Kempische Steenweg tussen Ranonkelstraat/Putvennestraat en de Vijversstraat/Tulpinstraat.
 2. Zone Berkenveld: Europalaan, Carnegielaan, Henri Dunantlaan, Nobellaan, Eendrachtlaan.
 3. Zone Schijnbroek: Schrijnbroekstraat, Louis Pasteurstraat.
 4. Zone Brug: Kempische Steenweg tussen Europalaan en Schrijnbroekstraat, Kempische Steenweg langs de brug van Schrijnbroekstraat tot Walenstraat
 5. Zone Ven: Putvennestraat, Hoogvennestraat, Zwartvennestraat, Langvennestraat, Kiewitstraat, Grootboomweg, Nieuwe Heidestraat, Zavelvennestraat, Luchtvaartstraat, Vliegveldstraat.
 6. Zone Banneux & Kempenhof: Nieuwveldstraat, Ruusbroeclaan, Hadewychlaan, Vondellaan, Van Maerlantlaan, Erasmuslaan, Lod. Lavkistraat, Alfons Jeurissenstraat, André Dumontstraat, Pierre Coxstraat, Arthur Erartsstraat, Paule Nolensstraat, Kempenhof.
 7. Zone Walenstraat: Walenstraat tussen spoorweg en Kempische Steenweg.
 8. Zone Tulpinstraat: Tulpinstraat.
 9. Zone Kempische Steenweg: Kempische Steenweg tussen Vijversstraat en Europalaan (toegang en verlaten is enkel mogelijk via de Berkenlaan).
 10. Zone Berkenlaan - Sparrenlaan - Droogvennelaan: Berkenlaan, Sparrenlaan, Droogvennelaan.

RECHTZETTING: In het pukkelpopkrantje werd onterecht aangegeven dat de zone Banneux en Kempenhof niet onder dit retributiereglement zou vallen, dit klopt echter niet. Zowel zone Banneux als Kempenhof vallen onder het tijdelijke reglement.

De retributie wordt als volgt vastgesteld:

 • Gratis voor de maximale duur die toegelaten is door de verkeersborden. Indien er geen maximale duur wordt vermeld op de verkeersborden, dan mag je er maximum twee uur parkeren.
 • Een forfaitaire retributie van 25 euro per dag voor elke parkeerperiode die langer is dan deze die gratis is.

 

Vuurwerk

Op twee momenten wordt er vuurwerk afgestoken:

 • op donderdag omstreeks 21.50 uur
 • op zondag omstreeks 23.30 uur

Niets missen van Hasselt? Ontvang het laatste nieuws rechtstreeks in je mailbox.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief