Operatie propere straat

Je straat schoon houden is als je buren groeten: het kost geen moeite en geeft spontaan een goed gevoel. Voor allebei. Daarbovenop is een propere straat aangenamer om in te wonen, te werken en te ontspannen. Kortom, om in te leven!

Dus met een kleine inspanning van iedereen, wonen we straks met zijn allen in de Properste Stad van Vlaanderen. En meteen ook de aangenaamste!

Waarom meedoen met Operatie propere straat?

Elk team dat deze vijf eenvoudige opdrachten volbrengt, mag alle buren uitnodigen voor een gezellig feestje rond de foodtruck op 17 september. Wij zorgen voor de truck met food, jullie voor sfeer en gezelligheid!

Wat verwachten we van je?

Operatie Propere Straat bestaat uit vijf eenvoudige opdrachten die volbracht moeten worden tussen 21 mei en 15 september 2022.

  1. Een Team Propere Straat bestaat uit minstens vijf buren. Bedenk een leuke naam voor je team en schrijf je in. In ruil voor deze eerste inspanning krijg je alvast het nodige materiaal om jullie straat netjes te houden.
  2. Stop de informatiefolder - die je ook van ons krijgt - bij  je buren in de bus en dit voor 31 juli. Zo weten ze dat jullie straat meedoet aan de actie, en dat je het fijn zou vinden als ook zij  hun steentje bij dragen.
  3. Stuur ons vanaf 15 juni via deze pagina één keer per maand een foto van jouw team in actie: eentje voor 15 juli, eentje tussen 16 juli en 15 augustus en de laatste tussen 16 augustus en 15 september. Makkelijk toch?
  4. Registreer minstens drie van je opruimacties via de WePlog-app. Nog niet geregistreerd als mooimaker? Als mooimaker ben je niet alleen verzekerd tijdens het ploggen, je kan ook gemakkelijk materialen bestellen. Je registreren doe je via deze pagina.
  5. Stuur ons een foto van je team samen met het levensgrotekartonnen figuurtje van Team Propere Stad dat je van ons krijgt, en verzin er een passende slogan bij. De figuurtjes vind je onderaan de pagina. Je mannetje ontvang je vanaf 15 juli, de foto insturen kan vanaf dan via deze pagina.

Schrijf je in!

Met de inschrijving van jullie straat zijn we weer een stapje dichter bij het behalen van ons doel: Hasselt uitroepen tot de properste stad van Vlaanderen! Met deze inschrijving heb je meteen ook al 1 van de 5 opdrachten voltooid. Goed bezig dus!

Schrijf je snel in en vink aan welke materialen je nodig hebt. Inschrijven kan tot en met 15 juni.

Als je je inschrijft als Mooimaker, ben je automatisch verzekerd en heb je recht op materialen om je opruimacties makkelijker uit te voeren. Liever geen registratie als Mooimaker? Registreer dan enkel je opruimacties in je straat via WePlog. Maak een keuze uit de volgende vijf opties:
https://www.hasselt.be/nl/mooimakers
Keuze uit opruimmaterialen
Maak een keuze van de foto
Aantal folders

Privacy

De stad Hasselt zal de gegevens die ze van jou ontvangt enkel en alleen gebruiken in het kader van deze aanvraag en geeft ze alleen door aan derden als dat nodig is voor de afhandeling van je vraag. We bewaren ze niet langer dan nodig voor dit doeleinde. Meer informatie over hoe de stad omgaat met je persoonsgegevens kan je terugvinden in de privacyverklaring