Shoppen in de binnenstad

Belangrijke tips

Het Hasseltse stadsbestuur heeft een pakket maatregelen genomen om het winkelen in het stadscentrum veilig te laten verlopen. We geven je graag enkele richtlijnen mee:

  1. Bekijk de livestream van de binnenstad. Zo kan je je op elk moment een beeld vormen van de te verwachten drukte.
  2. Openbare bemande toiletten vind je op het Leopoldplein, Dusartplein, Molenpoort, Capucienenplein tussen 9.30 en 18.30 uur. Op marktdagen opent het toilet op het Dusartplein om 8 uur.
  3. Er zijn vier horeca-afhaalpunten voor automobilisten. Heel wat zaken blijven veerkrachtig en organiseren afhaal. De afhaalpunten liggen verspreid in de Onze-Lieve-Vrouwstraat, Capucienenstraat, Persoonstraat en Hemelrijk. Ze mogen gebruikt worden van maandag tot en met zaterdag, telkens van 11 tot 13 uur en van 16 tot 18 uur. Lees meer
  4. Kom je met de auto? Bekijk onze parkeertips op vlotnaarhasselt.be
  5. Bewaar 1,5 meter afstand
  6. Het dragen van een mondmaskers is verplicht tussen 10 en 19 uur in onder andere de binnenstad. Bekijk alle locaties waar je verplicht een mondmasker moet dragen.
  7. Volg de richtlijnen in de stad en in de winkels nauwgezet op. Volg looplijnen als ze zijn voorzien. Wacht geduldig je beurt af bij drukte.
  8. Pas je handhygiëne correct toe. Zeker na hoesten, niezen, snuiten en/of toiletbezoek. Maar ook eten, drinken en roken.
  9. Maak maximaal gebruik van de online diensten van de winkels. Een handig overzicht vind je op shopinhasselt.be

Vlotnaarhasselt.be

shopinhasselt.be

Livestream

De camerabeelden zijn bewust van lage kwaliteit om te voldoen aan de privacywetgeving.

Koop lokaal & online!

Shop lokaal! Zeker in deze bijzondere tijden kunnen onze handelaars jouw steun gebruiken. Heel wat Hasseltse handelszaken zijn online bereikbaar en leveren aan huis. Ook onze restaurants en horecazaken verwennen je graag! Bekijk hier het overzicht van alle Hasseltse handelszaken die online verkoop aanbieden.

Bekijk het overzicht op shopinhasselt.be

mondmasker binnenstad