Plan je bezoek

Belangrijke tips

Alle winkels mogen openen mits het strikt in acht nemen van de regels.Het Hasseltse stadsbestuur heeft een pakket maatregelen genomen om het winkelen in het stadscentrum veilig te laten verlopen. Zo zijn er sensibiliserende boodschappen aangebracht op de straten, is de binnenstad autoluw, is er een livestream van de binnenstad… We geven je graag enkele richtlijnen mee:

 

 1. Bedenk op voorhand welke winkels je wil bezoeken en welk traject je gaat volgen.Bekijk hier de livestream van de binnenstad. Zo kan je je op elk moment een beeld vormen van de te verwachten drukte.
 2. Maak maximaal gebruik van de online diensten van de winkels. Een handig overzicht vind je op shopinhasselt.be
 3. Kom je met de fiets?  Omdat volgens de richtlijnen van de federale overheid fietsers en voetgangers gescheiden moeten blijven, vragen we je wel om je fiets te stallen aan de rand van het centrum. Rij dus niet met je fiets in de winkelwandelstraten. We voorzien extra fietsenstallingen aan de rand om vervolgens te voet verder te gaan. De locaties van de extra fietsenstallingen vind je terug op vlotnaarhasselt.be
 4. Kom je met de auto? De binnenstad wordt autoluw. De pop-up paaltjes gaan omhoog van maandag tot zaterdag van 11 uur tot 18 uur en van 20 uur tot 6 uur 's morgens. Kom je eten afhalen in de binnenstad, parkeer dan op één van de tijdelijke ‘horeca-afhaalpunten’ in de binnenstad (Onze-Lieve-Vrouwstraat, Capucienenstraat, Persoonstraat en Hemelrijk). Meer parkeertips vind je terug op vlotnaarhasselt.be
 5. Houd afstand
  • Bewaar 1,5 meter afstand.
  • Max. 1 klant per 10 m2 (uitzondering voor kleinere winkels)
  • Max. 30 minuten in de winkel
  • Kom alleen (met uitzondering van het begeleiden van kinderen < 18 jaar en/of personen die begeleiding nodig hebben).
 6. Het gebruik van een mondmasker in de winkels is aangeraden. Op het openbaar vervoer is het verplicht!
 7. Volg de richtlijnen in de stad en in de winkels nauwgezet op. Volg looplijnen als ze zijn voorzien. Wacht geduldig je beurt af bij drukte.
 8. Pas je handhygiëne correct toe. Zeker na hoesten, niezen, snuiten en/of toiletbezoek. Maar ook eten, drinken en roken.

Vlotnaarhasselt.be

shopinhasselt.be

Livestream

De camerabeelden zijn bewust van lage kwaliteit om te voldoen aan de privacywetgeving.

Koop lokaal & online!

Shop lokaal! Zeker in deze bijzondere tijden kunnen onze handelaars jouw steun gebruiken. Heel wat Hasseltse handelszaken zijn online bereikbaar en leveren aan huis. Ook onze restaurants en horecazaken verwennen je graag! Bekijk hier het overzicht van alle Hasseltse handelszaken die online verkoop aanbieden.

Bekijk het overzicht op shopinhasselt.be

Hoe je winkel veilig openen vanaf 11 mei

Op maandag 11 mei mag je eindelijk je winkel heropenen. Elke handelaar moet mee zorgen dat dit goed verloopt. Ook verwachten we dat elke klant de regels respecteert.

Lees de richtlijnen voor veilig winkelen.

Maatregelen in het stadscentrum

corona