Shoppen in de binnenstad

Belangrijke tips

Het Hasseltse stadsbestuur heeft een pakket maatregelen genomen om het winkelen in het stadscentrum veilig te laten verlopen. Zo zijn er sensibiliserende boodschappen aangebracht op de straten, is de binnenstad autoluw, is er een livestream van de binnenstad… We geven je graag enkele richtlijnen mee:

  1. Bekijk de livestream van de binnenstad. Zo kan je je op elk moment een beeld vormen van de te verwachten drukte.
  2. Kom je met de fiets?  Omdat volgens de richtlijnen van de federale overheid fietsers en voetgangers gescheiden moeten blijven, vragen we je wel om je fiets te stallen aan de rand van het centrum. Rij dus niet met je fiets in de winkelwandelstraten. 
  3. Kom je met de auto? De binnenstad is autoluw. De paaltjes gaan omhoog van maandag tot zaterdag van 11 uur tot 6 uur 's morgens. Bekijk onze parkeertips op vlotnaarhasselt.be
  4. Bewaar 1,5 meter afstand
  5. Ga alleen de winkel binnen (of met een minderjarige waarmee je onder hetzelfde dak woont), een winkelbezoek duurt maximum 30 minuten per winkel.
  6. Het dragen van een mondmaskers is verplicht in onder andere de binnenstad. Bekijk alle locaties waar je verplicht een mondmasker moet dragen.
  7. Volg de richtlijnen in de stad en in de winkels nauwgezet op. Volg looplijnen als ze zijn voorzien. Wacht geduldig je beurt af bij drukte.
  8. Pas je handhygiëne correct toe. Zeker na hoesten, niezen, snuiten en/of toiletbezoek. Maar ook eten, drinken en roken.
  9. Maak maximaal gebruik van de online diensten van de winkels. Een handig overzicht vind je op shopinhasselt.be

Vlotnaarhasselt.be

shopinhasselt.be

Livestream

De camerabeelden zijn bewust van lage kwaliteit om te voldoen aan de privacywetgeving.

Koop lokaal & online!

Shop lokaal! Zeker in deze bijzondere tijden kunnen onze handelaars jouw steun gebruiken. Heel wat Hasseltse handelszaken zijn online bereikbaar en leveren aan huis. Ook onze restaurants en horecazaken verwennen je graag! Bekijk hier het overzicht van alle Hasseltse handelszaken die online verkoop aanbieden.

Bekijk het overzicht op shopinhasselt.be

mondmasker binnenstad