Parkeerbudget parking Blauwe Boulevard

Wat krijg je?
Woon je in Hasselt en ben je 18 jaar of ouder? Dan kan je een parkeerbudget ter waarde van 15 euro aanvragen voor de ondergrondse parking Blauwe Boulevard. Met dit initiatief willen we Hasselaren kennis laten maken met de grootste, voordeligste en handigste parking van onze binnenstad. En we geven we ook de Hasseltse ondernemers en horeca een duwtje in de rug door bezoekjes aan het centrum te stimuleren.

Hoe werkt het?
Vul via bovenstaande knop een aanvraag in. Zodra deze is goedgekeurd ontvang je een persoonlijke QR-code via mail. Je print deze code of houdt ze bij de hand via je smartphone. Wanneer je parkeert in parking Blauwe Boulevard neem je een parkeerticket aan de slagboom. Zit je bezoek aan de binnenstad erop? Ga dan naar één van de betaalautomaten en scan bij het betalen de QR-code.

Hoe lang kan ik parkeren?
Een parkeerbeurt in de parking Blauwe Boulevard kost 1,5 euro per uur. Met je gratis parkeerbudget kan je dus 10 uren gratis parkeren. Het dagtarief bedraagt 10 euro. Parkeer je dus een hele dag, dan hou je nog 5 euro parkeerbudget over voor een volgende parkeerbeurt.

Tot wanneer geldig?
Het aanvragen van je persoonlijke parkeerbudget kan tot 15 juli 2021. Je parkeerbudget is geldig tot en met 31 augustus 2021. Daarna vervalt het resterende budget van jouw persoonlijk proefbudget.

Veelgestelde vragen

Dat kan, maar vul dan het rijksregisternummer van deze persoon in. Het parkeerbudget is immers persoonlijk. Per rijksregisternummer kan je dus maar één aanvraag indienen.

Dan gaf je jouw browser wellicht nog niet de toestemming om afbeeldingen te downloaden. Geef je browser dus toestemming of stuur de bevestigingsmail nogmaals naar je eigen mailadres.

Dan kwam deze mail wellicht terecht tussen je ongewenste mails. Kijk dit even na voor je melding maakt over het niet ontvangen van een bevestigingsmail.

Iedereen die in Hasselt gedomicilieerd is én 18 jaar is (of wordt gedurende de looptijd van de actie tot 31 augustus 2021) heeft recht op een persoonlijk parkeerbudget. Word je dus bijvoorbeeld 18 jaar in augustus? Dan kan ook jij een parkeerbudget aanvragen. Op die manier willen we ook de startende chauffeurs kennis laten maken met de parking.

Het parkeerbudget wordt toegekend onder de vorm van een QR-code. Die kan je printen, maar de QR-lezers van de betaalautomaten in de parking herkennen zo’n code ook op het scherm van een smartphone.

Neem een parkeerticket aan de slagboom van de parking en parkeer je wagen. Zit je bezoek aan de binnenstad erop? Bied je parkeerticket dan aan bij één van de betaalautomaten in de parking. Scan bij het betalen de QR-code.

Het verschuldigde parkeerbedrag wordt afgeboekt van jouw persoonlijk proefbudget van 15 euro. Is jouw budget nog niet opgebruikt? Gebruik de QR-code dan opnieuw bij een volgend bezoek. Volstaat je resterende proefbudget niet om je parkeerbeurt te betalen, dan betaal je het tekort met een ander betaalmiddel.

Neem je ticket terug uit de automaat als betalingsbewijs. Heb je betaald dan opent de slagboom om uit te rijden automatisch op basis van nummerplaatherkenning.

Neen, dat is zelfs niet mogelijk. Parkeren in de ondergrondse parking Blauwe Boulevard kost 1,5 euro per uur. Met het proefbudget kan je dus 10 uren gratis parkeren. Het dagtarief van de parking bedraagt 10 euro. Parkeer je gedurende een volledige dag, dan hou je dus nog 5 euro over voor een volgend bezoek. Je mag het parkeerbudget ook spreiden over verschillende korte parkeerbeurten.

Het aanvragen van je persoonlijke parkeerbudget kan tot 15 juli 2021. Het parkeerbudget zelf is geldig tot en met 31 augustus 2021. Daarna vervalt het resterende budget van jouw persoonlijk proefbudget.

Ja, iedereen die in Hasselt gedomicilieerd is EN 18 jaar is of wordt gedurende de looptijd van de actie (tot 31 augustus 2021) heeft recht op een persoonlijk parkeerbudget. Heb je geen eigen wagen of rijbewijs dan kan je in gezelschap van andere mensen jouw proefbudget gebruiken.

Ja, het parkeerbudget is verbonden aan jouw naam niet aan je wagen of nummerplaat.

Neen, het parkeerbudget is persoonlijk en de verkoop ervan is niet toegelaten.

Via het parkeerbudget willen we Hasselaren kennis laten maken met de ondergrondse parking Blauwe Boulevard. Deze parking biedt heel wat troeven voor een bezoekje aan onze binnenstad. Zo is parkeren er goedkoper dan op straat of op één van de bovengrondse parkeerterreinen. Ook is de parking vlot bereikbaar via de Herkenrodesingel-Slachthuiskaai, telt ze heel wat ruime parkeerplaatsen (1.500), ligt ze op wandelafstand van de Grote Markt en vind je er zelfs een ruime gratis overdekte fietsenstalling. Ook willen we met deze actie onze Hasseltse ondernemers ondersteunen na een jaar vol coronazorgen. De komende weken worden heel wat coronamaatregelen versoepeld en kunnen we weer genieten van een terrasje, een winkelbezoek of een andere activiteiten in de binnenstad.

Maak kennis met parking Blauwe Boulevard

Ontdek parking Blauwe Boulevard

parking Blauwe Boulevard
parking Blauwe Boulevard

Ik heb een andere vraag

Privacy

De stad Hasselt zal de gegevens die ze van jou ontvangt enkel en alleen gebruiken in het kader van deze aanvraag en geeft ze alleen door aan derden als dat nodig is voor de afhandeling van je vraag. We bewaren ze niet langer dan nodig voor dit doeleinde. Meer informatie over hoe de stad omgaat met je persoonsgegevens kan je terugvinden in de privacyverklaring