Digitale brainstorm Openbaar Vervoer 'Op 1 lijn'

wo, 05/02/2020

Momenteel evalueert De Lijn haar dienstverlening. Dit met als doel om tegen eind 2021 een vernieuwd vervoersnet uit te rollen. Het stadsbestuur en TreinTramBus willen samen met jou hier mee over nadenken.

bus
Deel deze pagina:

Gezocht: 100 Hasselaren met een visie

Omwille van de corona-maatregelen kon het geplande congres in de oude gevangenis niet doorgaan. In plaats daarvan organiseren we een digitale brainstorm. Via de chatfunctie van Microsoft Teams gaan we tussen 18 mei en 1 juni 2020 met jou in debat over openbaar vervoer in onze stad. Het programma installeren is niet nodig. Je ontvangt van ons een link waarmee je doorlopend en vrijblijvend nieuwe reacties kan toevoegen en meningen van anderen kan bekijken.

Je kan aan vijf digitale debattafels je mening kwijt. Bij welke debatten je aansluit kies je zelf:

  • Toegankelijkheid: Op welke manieren zou de stad Hasselt het openbaar vervoer toegankelijker kunnen maken voor minder mobiele personen? Hoe ziet een toegankelijke halte eruit?
  • Openbaar vervoer binnen de Grote Ring: Hoe organiseren we het openbaar vervoer van wijk tot wijk? Welke rol spelen het station en het Kolonel Dusartplein daarin als draaischijf?
  • Openbaar vervoer naar de deelgemeenten en andere gemeenten: Hoe zie jij het openbaar vervoer van de deelgemeentes naar het centrum of naar een andere (deel)gemeente?
  • Combimobiliteit en mobipunten: Combimobiliteit wordt steeds belangrijker. Een lange busrit die je rechtstreeks van punt A naar B brengt is niet meer van deze tijd. We willen inzetten op snelle en frequente bussen waarbij voor- en natransport een belangrijke rol zal spelen. In de toekomst zal je je dus van punt A naar B verplaatsen met behulp van verschillende vervoersmiddelen. Het overstappen van het ene naar het andere vervoersmiddel wordt vergemakkelijkt in een mobipunt. Hoe zie combimobiliteit in Hasselt?
  • Alternatieven voor niet- of minder bediende locaties: Niet elke buurt of wijk kan op dezelfde manier met het openbaar vervoer ontsloten worden. Welke initiatieven kunnen er voor zorgen dat elke buurt of wijk over een nuttig alternatief beschikt?

Inschrijven en handleiding

Heb je een hart voor het openbaar vervoer? Ben jij kritisch, maar tegelijk constructief? Wil je jouw visie op openbaar vervoer delen met onze experten? Schrijf je dan in via onderstaand formulier. Je ontvangt dan binnenkort de link van ons online platform Microsoft Teams. Hier vind je alvast een korte handleiding over hoe je eenvoudig met Teams aan de slag kan:

Persoonlijke gegevens
Contactgegevens

De stad en OCMW Hasselt zullen de gegevens die ze van jou ontvangt enkel en alleen gebruiken in het kader van deze aanvraag en doeleinde. We bewaren ze niet langer dan nodig en geven ze alleen door aan derden als dat nodig is voor de afhandeling. Informatie over hoe de stad en OCMW omgaan met je persoonsgegevens kan je terugvinden in de algemene privacyverklaring op onze website.

Bereid je alvast voor

Enkele specialisten hebben alvast drie presentaties voorbereid die je kunnen helpen bij het vormen van een mening:

Vragen?

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze dienst Mobiliteit en Parkeren via tel. 011 23 93 03 of mail naar mobiliteit@hasselt.be.