Voor het basis- en secundair onderwijs kan je niet ter plaatse inschrijven tot minstens 3 mei omwille van het coronavirus. Inschrijvingen van voor 16 maart blijven wel behouden. Opgelet! * Voor het secundair onderwijs kan je digitaal (per computer) /vanop afstand inschrijven voor 1A en 1B.  * De inschrijvingen voor de hogere leerjaren van het gewoon secundair onderwijs en de leertijd worden tot en met 17 mei 2020 opgeschort. * De vrije inschrijvingen voor de  basischolen, Provinciale Kunstschool (eerste jaar) en BuSO Kids gaan van start vanaf de tweede werkdag nà de opstart van de scholen.    

Op kot of internaat

Studentenkamer in Hasselt of Diepenbeek

Zoektocht naar het ideale kot

Welkom in Hasselt! In april of mei start je het beste met je zoektocht naar het ideale kot. Hoe? Surf naar het online kamerbestand van Uhasselt, UC Limburg en PXL met meer dan 3000 kamers waar je zelf criteria ingeeft zoals maximumprijs, grootte, enz… Je krijgt meteen een overzicht van gecontroleerde studentenkamers die nog vrij zijn.

Voor een kot in Hasselt of Diepenbeek betaal je gemiddeld 270 euro. Je gebruikt best de modelhuurovereenkomst met een huurtermijn van 11 maanden. Vraag dan ook meteen je gratis verzekering brand/burgerlijke aansprakelijkheid en je woontoelage aan door 1 kopie te bezorgen aan je school vóór 31 oktober.

Tips bij het huren van een kot

Neem de beknopte brochure ‘op kot' door en ontdek de plichten van een huurder, verhuurder, handige tips, kwaliteits- en veiligheidsnormen… Dus alles wat je moet weten over huren van een kot!

Op internaat

Zit je in het secundair onderwijs en wil je graag op internaat? Dan zijn er verschillende mogelijkheden in Hasselt.

Contact