Zweedse onderwijsdelegatie op bezoek

ma, 02/05/2022

Van 2 tot 5 mei ontvangt stad Hasselt negen Zweedse leerkrachten en schooldirecteurs in het kader van het Erasmus-programma. De delegatie bezoekt vijf Hasseltse scholen en de leerkrachten en directies delen hun kennis en ervaringen.

zweedse delegatie
Deel deze pagina:

“Om als Stad Hasselt te blijven innoveren en bijleren op diverse terreinen, spreekt het voor zich dat we ook onze mosterd gaan zoeken bij andere partners buiten onze stadsmuren”, vertelt projectmanager Leen Scheelen van Stad Hasselt. “Daarom ontvangen we dankzij het Erasmus-programma in de week van 2 mei tot en met 5 mei een groep van negen Zweedse leerkrachten en schooldirecteurs die een aantal dagen mee ondergedompeld worden in vijf Hasseltse scholen om concreet kennis te maken met ons onderwijssysteem. Deze wisselwerking zorgt er vanzelfsprekend ook voor dat de Zweden tegelijkertijd ook onze collega’s inspireren door kennis en ervaringen te delen over gelijkaardige structuren en uitdagingen in het Zweedse onderwijs.”

Om de Zweese gasten een brede waaier van ons aanbod te laten proeven, werd gekozen voor een mix van diverse scholen en types onderwijs. Stedelijke Basisschol Kermt, innovatief onderwijs Info Kindcentrum Straal, buitengewoon onderwijs De Berk staan in voor het programma voor lagere scholen. Atheneum GO! Next & Atheneum Go! Next Level X ontvangen de leerkrachten en directies van middelbare scholen. De dienst Flankerend Onderwijsbeleid laat de delegatie ook kennismaken met onder meer Huis van het Kind, de Babbeldoos, lokale overlegplatformen en projecten rond taalstimulering.

zweden op bezoek