Wij geven bewoners een tweede thuis

wo, 16/02/2022

Tamara Steegmans is sinds juni afdelingsmanager bij het woonzorgcentrum HOGEVIJF, Campus Banneux. Als ergotherapeute doorzwom ze heel wat watertjes en werkte ze zowel in de privé als in de openbare sector. Ze viel voor de charme en aanpak van het woonzorgcentrum. Een werkomgeving waar de levenskwaliteit van de bewoners hoog aangeschreven staat. Er is veel aandacht voor het sociale en psychische welzijn van de bewoners. Lees meer!

tamarablog2
Deel deze pagina:

Thuisgevoel creëren

Tamara Steegmans doet haar werk als afdelingsmanager nu zo’n vijf maanden. Ze geniet van de fijne werksfeer en positieve cultuur die er heerst. “Je werkt hier in een modern en vrij nieuw woonzorgcentrum. HOGEVIJF biedt je een aangename werkplek. Ik hou van de openheid in ons team. Je kunt alles bespreken, ook als er iets minder goed loopt. De leidinggevenden luisteren naar je en zijn empathisch. Dat maakt het werk aangenaam en motiverend.”

“Ik voel me hier echt thuis. En dat is ook wat we willen creëren voor de bewoners, een tweede thuis. Als een bewoner dan zegt dat hij liever blijft terwijl hij terug naar huis mag, dan geeft ons dat veel voldoening. Je hebt een nieuwe thuis voor hem kunnen vormgeven. We zetten dan ook erg in op de leefkwaliteit van onze bewoners door een huiselijke sfeer te creëren. Kleinschalige woonvormen en maximale vrijheid staan centraal. We zorgen regelmatig voor zinvolle en leuke activiteiten zoals mosselen eten, wandelen en fietsen, en we bieden animatie en creatieve momenten aan.”

tamarablog

“Ik voel me hier echt thuis. En dat is ook wat we willen creëren voor de bewoners, een tweede thuis".

Takenpakket verpleegkundige bewaken

“Woonzorgcentra zijn niet altijd zo populair bij verpleegkundigen”, weet Tamara Steegmans. “Ze missen er soms de verpleegkundige taken waarvoor het ziekenhuis dan wordt ingeschakeld. Daarom bewaken we het specifieke takenpakket van de verpleegkundige zodat er een duidelijk onderscheid blijft met de taken van een zorgkundige. Verpleegkundigen mogen rekenen op een mooie mix van administratieve taken, overleg en zorgtechnische taken.”

“De aandacht voor de specifieke rol van een verpleegkundige zie je ook terug in de samenstelling van de teams. Per afdeling werken er vier zorgkundigen onder leiding van één verpleegkundige. Samen verzorgen ze twintig bewoners. Deze best ruime personeelsbezetting verlaagt de werkdruk en verhoogt de kwaliteit van werken. Want daardoor kun je meer tijd besteden aan de bewoners. Voor collega’s die moeilijk in het weekend kunnen werken of minder late shifts willen draaien, hebben we de vlinderpool in het leven geroepen. Een mooi aanbod om werk en privé beter op elkaar af te stemmen.”


 

Ruimte voor ambitie

“Het loon in de privésector ligt misschien wat hoger, maar in de openbare sector profiteer je wel van heel wat voordelen zoals hogere maaltijdcheques en een lagere werkdruk door een betere personeelsbezetting. Ook heb je meer verlofdagen en betaalde feestdagen en ontvang je allerlei leuke extraatjes omdat je voor de stad Hasselt werkt.” 

“Ook als ambitieuze verpleegkundige kun je bij HOGEVIJF heel wat kanten op. Een mentor stippelt een groeipad met je uit om je professionele doelen te bereiken. Je persoonlijke ontwikkelingsplan toont je de weg naar een nieuwe interne job zoals die van leefgroepcoördinator. Zowel zorgkundigen als verpleegkundigen komen hier trouwens voor in aanmerking. Andere mogelijkheden zijn doorgroeien naar een job als referentiepersoon dementie of palliatief referentiepersoon.”

“Verpleegkundigen die wat in hun mars hebben zijn dus heel welkom. Ook als je misschien al even uit bent maar zin hebt om de draad weer op te pakken, zien we je sollicitatie graag verschijnen. We geven je een opfriscursus en je kunt je geliefde vak weer uitoefenen.”

tamarablog3

Bij de stad Hasselt sta je aan het roer van je carrière! Je bouwt mee aan een toonaangevende centrumstad. En vooral: je werkt met een hart voor de mensen hier. Hasselaren, bezoekers, mensen die hier werken of studeren…Ben jij ondernemend, positief kritisch en zie je je werk graag in een breder perspectief? De stad Hasselt transformeert van een klassieke overheid naar een hedendaagse werkgever. Je zet samen met ons in op innovatie, technologie en belangrijke ontwikkelingen in de samenleving. Je krijgt meer dan 1700 collega’s, want de stad Hasselt is één van de grootste werkgevers in de regio. 

Iets voor jou? Bekijk onze vacatures.