Werken taverne Koe-vert op Domein Kiewit

ma, 29/06/2020

De stad Hasselt investeert in de bouw van een grotere keuken. De bouwwerken gaan op maandag 29 juni van start en duren tot het voorjaar van volgend jaar. Maar geen nood, tijdens de werken kan je nog steeds genieten van een hapje en een drankje. Koe-vert blijft gewoon geopend.

DomeinKiewit
Deel deze pagina:

Het Hasseltse stadsbestuur wil het stedelijk Domein Kiewit nog sterker op de kaart zetten als natuureducatief centrum en onthaalpoort van De Wijers. De verdere uitbouw van de horecafaciliteiten maakt deel uit van die ambitie. Daarom investeert de Stad, in samenwerking met De Wroeter, in de bouw van een ruimere moderne keuken. Die is bij de start van het zomerseizoen 2021 klaar.

Al jaren werken we voor de uitbating van onze cafetaria succesvol samen met De Wroeter. Die bouwde er met Koe-vert een sociaal waardevol tewerkstellingsproject uit. Mensen die moeilijk een plek vinden op de arbeidsmarkt kunnen er ervaring opdoen in de keuken en bar. Ook de sterke focus op bio, lokale en fair-trade producten sluit nauw aan bij de visie van het domein. Momenteel beschikt de cafetaria over een kleine, verouderde keuken van zo’n 30 vierkante meter. Die staat niet enkel een verdere groei van ons horecaproject in de weg, maar maakt het ook steeds moeilijker om te voldoen aan de alsmaar striktere normen en regels op vlak van voedselbereiding. Daarom investeren we als stad in de bouw van een grotere keuken. De Wroeter bekostigt de inrichting.

De nieuwe keuken met een oppervlakte van zo’n 100 vierkante meter omvat een bergruimte, afzonderlijke afwaskeuken, een keuken voor warme bereidingen, een personeelslokaal en een klein kantoortje. De oude keuken blijft in gebruik voor de koude bereidingen.