Werken aan kruispunt Diesterstraat

do, 03/03/2022

Vanaf 4 april kunnen auto's die het centrum van Hasselt uitrijden niet meer rechtdoor rijden via de Diesterstraat. Zo komt er een einde aan de gevaarlijk situatie voor fietsers. We sluiten er de aansluiting op de kleine ring af. Het gemotoriseerd verkeer moet op het kruispunt dan verplicht rechts afslaan en via de weg die parallel loopt met de Thonissenlaan wegrijden. De aanpassingswerken worden vanaf 14 maart uitgevoerd.

diesterpoort
Deel deze pagina:

Het knooppunt is onoverzichtelijk zoals het er nu ligt. Met enkele gerichte ingrepen willen we komaf maken met die gevaarlijke situatie. Omdat het gemotoriseerd verkeer vanuit de Diesterstraat enkel rechtdoor kan rijden, ontstaan er niet enkel gevaarlijke conflicten tussen automobilisten en fietsers ter hoogte van de fietslus, maar is er ook vaak een verkeersopstopping in de Diesterstraat. Bovendien slaan veel automobilisten er toch linksaf de kleine ring op, terwijl dat verboden is. Anderen rijden een rondje door de Burgemeester Bollenstraat om weer op de Kleine Ring te komen, wat eigenlijk ook niet mag.

Om dit op te lossen, zal het verkeer dat uit de Diesterstraat komt, vanaf 4 april enkel nog rechts kunnen afslaan. Via de ventweg die parallel loopt met de Thonissenlaan bereiken ze dan de kleine ring. Hiervoor zal de rijrichting op deze ventweg worden omgekeerd. De aantakking van de ventweg op de kleine ring wordt ook aangepast zodat het verkeer er vlot kan inschuiven. De nieuwe verkeerssituatie wordt vanaf 4 april getest. Als er een gunstige evaluatie volgt, wordt de situatie definitief.

De weg parallel met de Thonissenlaan wordt vana 14 maart ter hoogte van het Van Veldekeplein afgesloten tot begin april, dit voor het storten en uitharden van beton. Deze parallelweg is dan enkel te bereiken via de Diesterstraat.

Bekijk hier de video met uitleg

Thonissenlaan.jpg

De maatregelen kaderen in het nieuwe bereikbaarheidsplan voor de Hasseltse binnenstad.

Lees meer over het dossier 'bereikbare binnenstad'