Voetgangerszone ook 's avonds autovrij

wo, 01/07/2020

Van 6 juli tot 30 september is de voetgangerszone ook 's avonds autovrij. Deze maatregel vergroot de beleving, verhoogt de veiligheid, verbetert de luchtkwaliteit en creëert een aangenamere woonomgeving in de binnenstad. Voor minder mobiele bezoekers zijn extra in- en uitstapplaatsen voorzien vlakbij de voetgangerszone.

Shoppen
Deel deze pagina:

Wat wijzigt er

  • De verzinkbare palen zakken op week- en zaterdagen enkel nog tussen 6 en 11 uur. 
  • Dit wil zeggen dat de palen tussen 18 en 20 uur omhoog blijven.

Wat blijft behouden

  • De as Lombaardstraat-Botermarkt-Zuivelmarkt blijft op zondagen tussen 6 en 13 uur toegankelijk voor gemotoriseerd verkeer. 
  • De as Dorpsstraat, Minderbroedersstraat en Paardsdemerstraat blijft op zondag tussen 6 en 18 uur toegankelijk voor gemotoriseerd verkeer.

Laden en lossen

  • Laden en lossen blijft nog steeds mogelijk tussen 6 en 11 uur. 
  • Tijdens weekdagen is laden en lossen tussen 18 en 20 uur enkel mogelijk in functie van handelsactiviteiten door badgehouders.

Personen met een beperking

Wij voorzien extra plaatsen, kort bij de autoluwe binnenstad, waar personen met een beperking kunnen worden afgezet of opgehaald.

Badgehouders behouden toegang

Dan verandert er eigenlijk niet veel. Met je badge krijg je steeds toegang. Beschik je nog niet over een badge en ben je van mening dat je er wel recht op hebt? Raadpleeg dan de voorwaarden en doe een aanvraag via www.hasselt.be/toegangsbadge.

Plan