Vernieuwing fietspaden Lummense Kiezel

ma, 04/04/2022

We investeren jaarlijks volop in het vernieuwen van onze stoepen, wegen en pleinen. Op Kermt (Hasselt) verkeert de fietspaden aan weerskanten van de Lummense Kiezel in slechte staat. Daarom gaan we deze vervangen. Op maandag 4 april start een aannemer de werken die zo'n twee weken duren.

N725 Lummense Kiezel - Bedeling.png
Deel deze pagina:

Wat wordt er vernieuwd?

De fietspaden aan weerskanten van de Lummense Kiezel (N725) over een afstand van 500 meter, vanaf het bruggetje over de Garebeek tot aan de rotonde met de Holrakkerstraat. Het huidige fietspad in betonstraatstenen (klinkers) wordt opgebroken en in asfalt heraangelegd. De markeringen worden opnieuw aangebracht. 

Hinder

De werken starten op 2 april 2022 en duren zo’n twee weken: 

  • Ter hoogte van de werfzone op de Lummense Kiezel geldt er eenrichtingsverkeer. Verkeer richting Lummen kan de werken passeren. 
  • Verkeer richting Kermt-centrum volgt een omleiding via de Holrakkerstraat, Zolderse Kiezel en Herkenrodedreef. 
  • De Monninxstraat wordt tijdelijk afgesloten ter hoogte van de Lummense Kiezel, maar blijft bereikbaar via de andere zijde. 
  • Fietsers fietsen in dubbele richting over het vrije fietspad, waar op dat moment niet gewerkt wordt. 

Bereikbaarheid van woning of handelszaak

Ter hoogte van een woning of handelszaak zal er onvermijdelijk hinder zijn. Overdag tijdens de werkuren zijn opritten doorgaans niet of beperkt toegankelijk. De aannemer doet al het mogelijke om de inritten van handelszaken maximaal bereikbaar te houden. 

We zorgen ervoor dat iedereen met de wagen ’s morgens kan vertrekken en ’s avonds na 17 uur de woning kan bereiken. Moet je overdag absoluut de baan op, parkeer dan veiligheidshalve buiten de werfzone. Te voet en met de fiets (mogelijks aan de hand) blijft iedereen bereikbaar
 

Bekijk de kaart

Vragen

Heb je bijkomende vragen? Neem dan contact op met dienst Wegen.