Vernieuwen asfaltlaag in de Grote Negenbundersstraat

ma, 06/12/2021

Een nette straat is een aangename straat om in te wonen. Daarom investeren we jaarlijks volop in het vernieuwen van onze wegen en pleinen. Het wegdek van de Grote Negenbundersstraat verkeert in slechte staat. Daarom gaan we er een nieuwe asfaltlaag aanbrengen. De werken starten op dinsdag 7 december.

werken
Deel deze pagina:

Werkwijze en hinder
Onze aannemer schraapt eerst de oude asfaltverharding af. Dit heeft plaats op dinsdag 7 december 2021. De freesmachine kan het gemotoriseerd verkeer die dag plaatselijk hinderen, maar de rijweg blijft toegankelijk. Pas wel jesnelheid aan. Het wegdek zal er immers ruw bijliggen.

De straat is niet toegankelijk voor gemotoriseerd verkeer wanneer de aannemer de nieuwe asfaltlaag aanbrengt. Dan blijft de rijweg afgesloten tot het asfalt voldoende is afgekoeld. Wie er te snel over rijdt, beschadigt zowel het nieuwe wegdek als de eigen wagen. Respecteer dus de blokkades. Heb je je wagen nodig? Parkeer deze dan tijdig buiten de straat.

Datum asfaltwerken afhankelijk van het weer
De datum van de asfaltwerken is afhankelijk van het weer en de vooruitgang van de werken in de andere straten die we vernieuwen. Zodra de datum bekend is, kondigt onze aannemer deze aan via signalisatie in de straat. Momenteel staan de asfaltwerken ingepland op dezelfde dag als de freeswerken. Vallen de asfaltwerken samen met een ophaalronde van Limburg.net, dan willen we je vragen je zak/container in een naburige straat te plaatsen.

Vragen
Wij verontschuldigen ons alvast voor alle ongemak. Heb je nog vragen? Contacteer dan Stefan Geerts van onze dienst Wegen via: 0470 17 36 04 of mail naar stefan.geerts@hasselt.be.