Verkeersmaatregelen Autoloze Zondag en Kermis

do, 02/09/2021

Om de evenementen in de binnenstad mogelijk te maken, zijn vanaf zondag 12 september 2021 een aantal tijdelijke verkeersmaatregelen van kracht.

applicatie architect
Deel deze pagina:

Autoloze Zondag - 12 september

Op zondag 12 september 2021 vindt in Hasselt de 11de editie van Autoloze Zondag plaats. Bekijk het programma op www.hasselt.be/autolozezondag.
Om het event in de binnenstad mogelijk te maken, zijn op zondag 12 september 2021 een aantal tijdelijke verkeersmaatregelen van kracht:

  • De volledige zone centrum (Kleine Ring en de straten binnen de Kleine Ring) wordt afgesloten voor gemotoriseerd verkeer tussen 11 en 21 uur
  • Er geldt een parkeerverbod op de ventwegen van de Kleine Ring en de straten in de zone binnen de Kleine Ring van 9 uur tot 20 uur
  • De ondergrondse parking Molenpoort en TweeToren (TT) zijn niet bereikbaar tussen 11 en 21 uur.
  • De ondergrondse parking Dusartplein is tussen 11 en 21 uur enkel bereikbaar via de ingang aan de Koning Boudewijnlaan (aanrijden via 11de Liniestraat)

 

Opbouw Hasselt Kermis vanaf 12 september

Vanaf zondag 12 september start de opbouw van Hasselt Kermis. Ook dit jaar worden meer dan 160 kramen opgesteld op de Boudewijnlaan, de bovengrondse parking Dusart en het Evenementenplein aan de buitenzijde van de Kleine Ring. Om het event in de binnenstad mogelijk te maken, zijn van zondag 12 september tot en met dinsdag 28 september 2021 een aantal tijdelijke verkeersmaatregelen van kracht:

  • De Boudewijnlaan is afgesloten voor alle verkeer (ook fietsers)
  • De bovengrondse dagparking Kolonel Dusartplein is niet beschikbaar
  • De ondergrondse parking Dusartplein is op 12 september tussen 11 en 21 uur enkel bereikbaar via de ingang aan de Koning Boudewijnlaan (aanrijden via de 11de Liniestraat), na 12 september ook via de ingang aan de Kleine Ring

Vuurwerk op zaterdag 18 september
Op zaterdagavond 18 september plannen we opnieuw een groots vuurwerk. Om de veiligheid voor de bezoekers te garanderen, sluiten we die avond de Kleine Ring plaatselijk in de omgeving van de kermis en de Blauwe Boulevard. Meer concrete info vind je enkele dagen op voorhand op onze website: www.hasselt.be/kermis

Vragen

Heb je nog bijkomende vragen? Neem dan contact op met de dienst Mobiliteit via tel. 011 23 90 00 of mail naar mobiliteit@hasselt.be.