Taverne Domein Kiewit heropent voor afhaal na verbouwing

wo, 17/03/2021

Koe-vert, de taverne van Domein Kiewit, heropent gedeeltelijk op 24 maart na verbouwingswerken. Stad Hasselt breidde de keuken gevoelig met een nieuwbouw die past binnen de omgeving. Met deze vernieuwing verzekeren we de aantrekkelijkheid van het domein en verhogen we het comfort voor de medewerkers van Koe-vert. In eerste instantie is er enkel afhaal mogelijk, in afwachting van een volledige heropening. 

Domein Kiewit
Deel deze pagina:

Keuken uitgebreid

Koe-vert laat bezoekers van het domein proeven van lokale en eerlijke (bio)producten, bereid en geserveerd door mensen die moeilijk hun plek vinden op de arbeidsmarkt. De uitbating van de zaak wordt verzorgd door maatwerkbedrijf De Wroeter. Domein Kiewit is een belangrijke aantrekkingspool voor Hasseltse gezinnen en toeristen op zoek naar een natuurlijke ontspanningsplek. Om die tienduizenden bezoekers per jaar zo goed mogelijk te ontvangen, startten we midden 2020 met de verbouwing van het tavernegebouw. De voorbije maanden werd de keuken uitgebreid van 30 tot 100 vierkante meter met een nieuwbouw die past binnen de omgeving. Zowel het materiaalgebruik als de vormgeving zijn gebaseerd op de gebouwen die je er vandaag al vindt, weliswaar met een moderne interpretatie. Ook het comfort voor het personeel vergroot, onder meer door de installatie van een douche en kleedruimtes.

Afhaal

Nu de werken achter de rug zijn, kunnen bezoekers van Domein Kiewit vanaf woensdag 24 maart opnieuw ter plaatse genieten van een lekker drankje of hartige hap. In afwachting van een algemene heropening van de horeca start Koe-vert op 24 maart met afhaal. Elke dag tussen 10 en 18 uur kan groot en klein er terecht voor (warme) dranken of een belegde broodje en taart. Nieuw is dat je nu ook een heerlijke picknick zal kunnen reserveren. Perfect om mee te nemen op je ontdekkingstocht door het domein en het omliggende gebied van De Wijers.

Meer nieuwigheden op til

Klanten dienen steeds de geldende coronamaatregelen te volgen. Voorlopig blijft het terras wel nog gesloten, eten of drinken nuttigen dient dus elders genuttigd te worden. We vragen bezoekers wel met aandrang om geen afval te laten rondslingeren, een boodschap die we zeker in een natuurlijke omgeving als Domein Kiewit niet genoeg kunnen benadrukken. De volgende maanden en jaren zal het domein nog heel wat veranderingen ondergaan en staan er nog heel wat nieuwigheden op til. Met nieuwe belevingsroutes, een renovatie voor de bijenhal en de inrichting van het domein als onthaalpoort tot De Wijers belooft ‘de kinderboerderij’ een nog grotere aantrekkingskracht te zullen uitoefenen op jong en oud.