Steun voor handelaars bij digitale transformatie

wo, 27/01/2021

De stad Hasselt gaat samen met UNIZO lokale handelaars ondersteunen in de digitale transformatie van hun fysieke winkel. Tien ondernemers krijgen financiële ondersteuning om deel te nemen aan een begeleidingsproject richting digitalisering van Hogeschool PXL.

qrcodes
Deel deze pagina:

De fysieke winkel blijft zeker een cruciale rol vertolken in de toekomst, maar de coronacrisis dwingt de lokale handelaar om de digitale weg in te slaan. De PXL expertisecentra 'Innovatief ondernemen' en 'Smart ICT' werkten hiervoor een tweejarig project uit, gesubsidieerd door Vlaio en met UNIZO en Retail Detail als peter en meter. In dit nieuwe project 'Digitale transformatie van de fysieke winkel' willen ze de lokale handelaars leren hoe digitalisering en artificiële intelligentie zowel hun winkel als hun klanten kunnen vooruithelpen. 

Financiële steun

Omdat veel handelaars nog onvoldoende bewust zijn van de innovatiemogelijkheden en/of koudwatervrees hebben, gaat de stad Hasselt in samenwerking met UNIZO tien handelaars financieel ondersteunen. We komen voor 1500 euro tussen in de deelnameprijs. De handelaar engageert zich vooral door een actieve participatie en legt zelf nog twee jaar 500 euro bij. We hopen met deze intensieve begeleiding onze Hasseltse handelaars klaar te stomen voor de winkel van de toekomst en van hen 'digitale' ambassadeurs te maken.

Interesse?

Hasseltse handelaars die interesse hebben in de scan kunnen zich kandidaat stellen via een formulier op de website van PXL.