Stad Hasselt zoekt stageplekken voor inburgeraars bij organisaties

ma, 07/02/2022

Zorgen voor een netwerk in de straat, wijk of buurt voor nieuwe inwoners uit een ander land is zeer belangrijk. Stad Hasselt zoekt organisaties die een handje toesteken en meestappen in een kennismakingsstage, vrijwilligerswerk of buddyproject voor nieuwkomers. Interesse? Neem contact op!
 

inburgering
Deel deze pagina:

Gratis workshop

Nieuwe inwoners uit een ander land willen zich het liefst zo snel mogelijk thuis voelen in hun nieuwe woonplaats. En hoe kan dat beter dan de taal, gewoontes en mensen zo snel mogelijk te leren kennen? Zorgen voor een netwerk in de straat, wijk of buurt rond een nieuwkomer is zeer belangrijk. Die verbinding en begeleiding zijn niet enkel belangrijk voor de nieuwe inwoner uit een ander land, maar ook voor de hele stad. Met een buddyproject, een kennismakingsstage, vrijwilligerswerk kan jouw organisatie nieuwkomers wegwijs maken en thuis laten voelen in Hasselt. 

Jouw organisatie stapt mee in een participatietraject en is bereid de nieuwkomer veertig uur te begeleiden? De dienst Gelijke Kansen helpt je graag op weg met de organisatie van een workshop ‘Diversiteit in jouw organisatie’. De workshop geeft inzicht in de motieven van de nieuwkomers en geeft handvatten om hen goed te begeleiden. Ook tijdens de begeleiding staat de dienst Gelijke Kansen paraat voor verdere ondersteuning. 
 

Ervaring Aram Arsenyan (Verantwoordelijke asielcentrum)

"Onze eerste ervaring met de proeftuin ‘Inburgering’ is positief. Een vrijwilliger als Maryna is voor onze organisatie een grote meerwaarde. Door haar ervaring met het leren van een nieuwe taal én haar positivisme maakte ze het verschil voor onze bewoners".

 

Ervaring Maryna Fomina (Vrijwilliger bij Fedasil)

"Als nieuwkomer koos ik voor een vrijwilligerstraject bij Fedasil. In het asielcentrum sorteer ik kledij en organiseer ik activiteiten. Wennen aan een andere cultuur en samenleving is niet gemakkelijk. Het maakt me blij dat ik anderen kan helpen om zich thuis te voelen".

Benieuwd hoe Stad Hasselt een handje helpt?

Interesse? Neem contact op

Contacteer Rachida Nait, dienst Gelijke Kansen, stad Hasselt. Mail naar: gelijkekansen@hasselt.be. Of telefoneer naar: 0473 79 80 53. Dit project wordt mee mogelijk gemaakt dankzij steun van het Europees Fonds voor Asiel, Migratie en Integratie.

amif_banner