Stad Hasselt doet oproep voor hulpmaterialen opvanglocaties

do, 17/03/2022

Stad Hasselt brengt opvanglocaties voor Oekraïense oorlogsvluchtelingen in gereedheid. Om deze collectieve opvang kwalitatief in te richten is de stad op zoek naar materialen. Daarom lanceert de stad Hasselt een oproep naar bepaalde materialen. Kringloopwinkel Okazi springt mee in de dans.

Hulpgoederen
Deel deze pagina:

Naast de Welzijnscampus, waar dra de eerste vluchtelingen zullen arriveren, onderzoekt de stad nog enkele potentiële opvanglocaties. Hierbij komt de nood aan hulpmaterialen duidelijk naar voren. Vooral voor het inrichten van de slaapruimtes is er een tekort aan bedden, matrassen, enz. 

Voor het logistieke gaan we een samenwerking aan met Kringloopwinkel Okazi, onderdeel van maatwerkbedrijf De Springplank vzw. Okazi engageert zich om de goederen thuis bij jou op te pikken en naar een opslaglocatie te brengen. Van daaruit worden ze verdeeld naar de diverse opvanglocaties, in functie van de noden. 

Kan jij helpen met hulpgoederen? Kijk wat we nodig hebben en contacteer Okazi.

Steek je graag de handen uit de mouwen of heb een slaapplek ter beschikking? Registreer je dan als vrijwilliger, meld jouw huisvesting aan of