Shop lokaal en ontdek het vernieuwde centrum

ma, 25/05/2020

Met stille trom, maar met heel veel trots openden op 11 mei de winkels opnieuw hun deuren in onze stad. Trots op onze weerbare handelaars in deze coronacrisis. Trots op alle inwoners die de veiligheidsmaatregelen zo goed naleven. Maar ook trots omdat de binnenstad een totaal nieuw gelaat toont. Het centrum is stijlvol vernieuwd en klaar voor de toekomst, om aan de top van het belevingswinkelen in Vlaanderen te blijven. De Grote Markt, de Koning Albertstraat, het Verbindingsplein en Blauwe Boulevard zijn de blikvangers, samen met de hypermoderne en voordelige parking Blauwe Boulevard. Iets nodig?
Shop lokaal en ontdek het nieuwe Hasseltse stadscentrum!
 

Grote Markt
Deel deze pagina:

Grote Markt is bonzend hart

Het hart van de stad hoort heerlijk te bonzen. Daarom kreeg de Grote Markt de opwaardering die het al lang verdiende. Door bestrating op één niveau, uniforme terrasconstructies en het bannen van alle gemotoriseerd verkeer ontstaat er één plein van zo’n 1.800 m² met meer ruimte voor groen, zitbankjes en gezelligheid. Kunstenaar Piet Stockmans legde er een Waterpad aan en het beeldenpaar Hendrik en Katrien, van beeldhouwer Marc Cox, keerde terug op een
nieuwe bank. Je kan als Hasselaar weer echt fier zijn op de Grote Markt, waar je straks ook een nieuw hotel en nieuwe horeca vindt. Vanaf de officiële opening van de Grote Markt ontvang je er ook gratis wifi om er elkaar ook virtueel te ontmoeten.
 

Quartier Bleu

Nieuw stadsdeel aan Kanaalkom

Je krijgt vandaag nog véél meer stadscentrum dan voorheen. Met de verdere ontwikkeling van Quartier Bleu aan de Blauwe Boulevard kwam er immers een totaal nieuwe stadsdeel bij waar je kwaliteitsvol kan wonen, winkelen, werken, ontspannen en genieten. De winkelboulevard brengt enkele grote spelers naar Hasselt, en in de toekomst ook duizenden kooplustigen die nog meer redenen hebben om Hasselt te bezoeken. Ze zullen zeker niet enkel in Quartier Bleu vertoeven, het vernieuwde historische gedeelte en de Blauwe Boulevard liggen immers binnen een straal van één kilometer. In een kwartiertje wandel je van de ene uithoek van de stad naar de andere.
 

Koning Albertstraat

Flaneren in de Koning Albertstraat

Al vóór de Grote Markt aan de beurt was, werden de Kapelstraat en de Kleine Maastrichterstraat aangepakt. En omdat shoppen door corona toch vele weken onmogelijk was, kreeg ook de Koning Albertstraat de voorbije weken een opknapbeurt. De bestratingswerken, eerder gepland voor komende zomer, werden naar voren gehaald in de planning om zo de handelaars te behoeden van bijkomende hinder. Ook hier werd gekozen voor dezelfde kasseien als elders in de stad, waardoor de hele binnenstad één mooi geheel vormt. Flaneren en genieten maar!
 

Verbindingsplein

Verbindingsplein zorgt voor eenheid

Om je als bezoeker een totaalervaring te geven, was het belangrijk om het nieuwe stadsdeel te integreren bij het bestaande. Daarvoor gebruiken we het openbare domein. Tussen het stadscentrum legden we, in het verlengde van het Molenpoortplein, het Verbindingsplein aan. Het plein zorgt met groen- en lichtelementen, zitmeubilair… voor ademruimte en eenheid. Het plein zuigt je van de Blauwe Boulevard richting binnenstad en omgekeerd. Steek veilig over en zet je belevingstocht voort!