Psycholoog aan gunstige tarieven

wo, 27/01/2021

De coronamaatregelen zorgen voor minder bewegingsvrijheid en meer frustraties.  Kinderen weten met hun gevoelens geen blijf, de lontjes van de ouders worden korter... Herken jij dat? Praat er dan over! Het Huis van het Kind staat klaar om ervoor te zorgen dat je problemen bespreekbaar kan maken. In je gezin, of misschien met een psycholoog.

Frustraties? Praat erover!
Deel deze pagina:

Ieder huisje heeft zijn kruisje

Een gezin brengt naast veel liefde en onvergetelijke momenten ook zorgen met zich mee.  Zo weegt corona bijvoorbeeld zwaar door op heel wat gezinnen.  Maar ook rouw en verlies, buitensporige angsten, woedebuien, een moeilijke scheiding, pestgedrag, stress, een laag zelfbeeld, zorgen over opvoeding en ouderschap... Het zijn maar enkele concrete voorbeelden waar een gesprek met de psycholoog kan helpen.

Actieve rol voor Huis van het Kind

Het Huis van het Kind staat klaar om ervoor te zorgen dat je samen met je gezin problemen bespreekbaar kan maken. Sinds kort ook dankzij een eerstelijnspsycholoog, die het team komt versterken. 

Mentaal welzijn

Een bezoekje aan de psycholoog in het Huis van het Kind is een gezinsuitstap.  Het is de bedoeling dat zowel kinderen als hun ouders de kans krijgen om aan hun mentale welzijn te werken.
 

Snelle, betaalbare zorg

Heb je nood aan een gesprek? Praat er dan over met je huisarts of de arts van het CLB of Kind en Gezin.  Zij kunnen je een verwijsbrief bezorgen, waarna jij het Huis van het Kind kan contacteren. De psycholoog neemt dan zo snel mogelijk contact met jou.  Voor een bezoek betaal je 11,2 euro, bij verhoogde tegemoetkoming komt dat neer op 4 euro per sessie.
 

Een open huis

Geen nood aan een bezoekje aan de psycholoog, maar zit je toch met vragen? Iedereen is welkom in het Huis van het Kind, met vragen groot of klein voor kleine of grote kinderen! Of zelfs zomaar, omdat je nood hebt aan een babbel en een lekkere kop koffie.  Het is een inloophuis, waar je je kind tijdens een bezoek aan het centrum, kan voeden of verzorgen. Iedereen heeft toegang tot boeken over opvoeding en de ontwikkeling van het kind.  

Partners

Ook Kind en Gezin, de Opvoedingswinkel, het JAC (Jongeren Advies Centrum) staan steeds paraat om te helpen. Samen zorgen zij ervoor dat er individuele zorg is en ondersteuning voor kinderen van àlle leeftijden! Van 0 tot 24 jaar.