Park Lane is 'Buurt van het Jaar'

wo, 02/06/2021

De wijk Park Lane in Runkst mag zich ‘Buurt van het jaar 2021’ noemen. Daarbij krijgen ze een cheque van 2.500 euro en een  straatnaambord. Park Lane volgt zo Wolske op. Het Vijversstraatcomité in Kiewit en Samana Sint-Lambrechts-Herk werden beiden verkozen tot Belofte van het Jaar.

winnaars Buurt van het jaar 2021
Deel deze pagina:
buurt van het jaar
buurt van het jaar
buurt van het jaar

Park Lane in Runkst

Door corona waren er dit jaar wat minder inzendingen. Er kon nu eenmaal minder initiatief genomen worden. Maar toch bleven heel wat Hasselaren niet helemaal stilzitten om hun straat, buurt of wijk levendig te houden. We willen deze bewoners belonen voor hun inzet. Daarom lanceerden we in 2019 de wedstrijd ‘Buurt van het Jaar’. Met dit initiatief wil de stad de sociale cohesie binnen de wijken nog verder aanwakkeren. Dat was in deze coronatijden natuurlijk niet eenvoudig.
 
Buurtbewoners die zich inzetten om de leefbaarheid in hun straat, buurt of wijk te bevorderen, kunnen nu al rekenen op enkele subsidiekanalen. Zo zijn er subsidies voor een straat-, buurt- of wijkfeest en kent de stad ook wijkbudgetten toe. Voorts zijn er nog subsidies voor culturele projecten.
 
Voor de ‘Buurt van het Jaar’ koos een vakkundige jury een winnaar tussen de ingediende dossiers. Dit jaar is die eer dus voor Park Lane in Runkst. Een straatconcert, een – weliswaar noodgedwongen afgelaste – Halloweentocht, een BurenBank en een initiatief rond recuperatie van weggepompt regenwater: ondanks de coronapandemie toonde de wijk zich erg actief.  Daarvoor krijgen ze nu 2.500 euro werkingsmiddelen en natuurlijk eeuwige roem met het straatnaambord. Dit bordje wordt op vrijdag 28 mei om 14.15 uur in Park Lane, aan het begin van de Alan Turingstraat.

Belofte van het Jaar

Aan het Vijversstraatcomité en Samana werd telkens 500 euro toegekend als Belofte van het Jaar.

Buurtgroepen mogen hun werkingsmiddelen aanwenden in het kader van hun buurtwerking. We verwachten dat de buurtgroepen de middelen na een jaar hebben gebruikt en een overzicht geven waarvoor deze gebruikt zijn. Mocht er met het prijzengeld iets tastbaars of zichtbaars gerealiseerd zijn, dan huldigen we dat nog plechtig in.