Opendeurdag Prinsenhof

wo, 13/10/2021

Je kan vanaf nu ook in het Prinsenhof in Kuringen je jawoord geven. Een romantische plek in het groen! Benieuwd hoe het pas gerenoveerde gebouw er vanbinnen uitziet? Kom dan langs op zondag 24 oktober tijdens de opendeurdag. De deuren gaan open van 13 tot 17 uur. Iedereen welkom!

Prinsenhof
Deel deze pagina:

Renovatie Prinsenhof

Het huidige stadsbestuur koos ervoor bijkomend aandacht te hebben voor de leefbaarheid en aangename woonbuurten in de deelgemeenten.Dat doen we onder meer door de opwaardering van ons historisch patrimonium. Leegstaande of vervallen panden wekken we opnieuw tot leven zodat ze terug ten dienste van de inwoners kunnen staan. 

In dat opzicht onderging het Prinsenhof in Kuringen het afgelopen jaar een grondige renovatie met een vernieuwd dak, een mooi terras, nieuw meubilair en de nodige opfriswerken in en rond het gebouw. Ook de vlonder aan de Demer kreeg een opknapbeurt.

Nu het gebouw in een vernieuwd jasje steekt, geeft het stadsbestuur een nieuwe functie aan deze historische plek. Sinds september kunnen Hasseltse koppels hun jawoord geven in de ronde torenzaal. Daarmee is onze stad, naast het historisch stadhuis in het centrum, een trouwlocatie rijker. Ook de ontvangsten van de jubilarissen vinden er in de toekomst plaats. Op termijn kunnen verenigingen gebruik maken van dit prachtige gebouw voor vergaderingen of andere activiteiten. 

Opendeurdag

We willen alle Hasselaren laten kennismaken met het gerenoveerde Prinsenhof. Op zondag 24 oktober openen we de deuren voor iedereen die graag eens een kijkje komt nemen.

Je bent van harte welkom tussen 13 en 17 uur. Je kan, naast een drankje, rekenen op een woordje uitleg van onze stadsmedewerkers en de leden van de heemkundige kring Kuringen. Inschrijven is niet nodig.