Op termijn 400 opvangplaatsen op de RECOR-site

do, 17/03/2022

Het stadsbestuur en de nieuwe eigenaars van de RECOR-site, Futurn en NV Mathieu Gijbels, zetten het voormalige administratieve hoofdgebouw in om op termijn 400 Oekraïense vluchtelingen op te vangen. Op korte termijn zullen er alvast 75 plaatsen gecreëerd worden. 

Oekraine welkom
Deel deze pagina:

De gelijkvloerse en eerste verdieping van het hoofdgebouw zijn quasi meteen inzetbaar. De andere verdiepingen hebben nog wat aanpassingswerken nodig. Zo moet er bijvoorbeeld qua sanitair gewerkt worden met verplaatsbare containers. De technische ploegen van de stad Hasselt gaan, samen met de eigenaars van de RECOR-site snel aan de slag om op de eerste verdieping alvast 75 plaatsen te creëren. 

In totaal zou het administratieve hoofdgebouw van de RECOR-site een 400-tal vluchtelingen kunnen herbergen. Het is evenwel zo dat daar nog een aantal aanpassingswerken voor moeten gebeuren. Zo moeten er ook een aantal ingrepen gebeuren om de brandveiligheid in het gebouw te garanderen. In de volgende maanden zal de capaciteit van de RECOR-site van 75 tot 400 plaatsen stelselmatig opgebouwd worden.  

Wil jij graag huisvesting aanbieden, steek je graag de handen uit de mouwen, of kan je helpen met hulpgoederen? Registreer je dan als vrijwilliger, meld jouw huisvesting aan of kijk wat we nodig hebben en contacteer Okazi.