Kunstencampus Hasselt heet vanaf nu knst.

vr, 06/05/2022

We mogen het eindelijk uitroepen, de hele wereld mag het weten. Kunstencampus Hasselt, de thuisbasis van de stedelijke academie voor schone kunsten en het stedelijk conservatorium voor muziek, woord en dans, krijgt een nieuwe naam. 

knst._Logo_Donker_Hasselt.jpg
Deel deze pagina:

Nieuwe naam en logo

De communicatie en de website van Kunstencampus steken vanaf 6 mei in een nieuw jasje. Ook de twee scholen krijgen een nieuwe naam en heten voortaan knst.beeld en knst.podium.

knst. voor wat staat dat?

knst. wil bruisen en groeien. knst. wil een open huis zijn voor iedereen die creativiteit en kunst wil beleven en proeven. Vanzelfsprekend willen ze hierbij onze geschiedenis niet verloochenen. Ze bouwen verder op onze jarenlange expertise in muziek-, woord-, dans- en beeldonderwijs. Kwaliteit blijft belangrijk. Leerling en bezoeker staan centraal. De 130 medewerkers schrijven vol enthousiasme mee aan een nieuw hoofdstuk. Het doel is om te bouwen aan een hedendaags relevant uitgeruste school waar digitale toepassingen een belangrijk onderdeel vormen van kwaliteitsvol kunstonderwijs en met een nieuwe adem de toekomst tegemoet te gaan.

knst. is voor iedereen

Hun deuren staan open voor iedereen: kinderen, jongeren, volwassenen. Van speels, zoekend tot artistiek vervolmakend. Ze beschouwen het als hun taak om iedereen in en rond Hasselt warm te maken voor kunst in de breedste zin van het woord. knst. staat dan ook voor toegankelijk, vriendelijk, persoonlijk, verbindend, kunstzinnig, creatief, leergierig, onderwijzend, innovatief, kwalitatief, open en bruisend. Je kan bij hun terecht in de vestigingen in Hasselt, Alken, Zonhoven en Diepenbeek.

Nieuwe opleidingen

Daarbovenop lanceert knst. vanaf september vijf nieuwe opleidingen:

  • Projectatelier
  • Juweelontwerp / edelmetaal
  • Regie
  • Musical
  • Storytelling

Ze zullen de nieuwe studenten met open armen ontvangen. knst. wilt behouden wat goed is, maar tegelijkertijd innoveren, verbreden en verdiepen in hun werking. 

Ontdek de vernieuwde website van knst.